Dünyaya mesaj

Başkan Erdoğan, Bakü’de konuştu: Yukarı Karabağ sorununun çözülmesi, Ermenistan ile ilişkilerimizin düzelmesinin olmazsa olmazıdır. Kardeşlerimizin topraklarını işgal altında tutanların, bizden sınır açmamızı beklemeleri boşunadır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2018 Güncelleme 16 Eylül 2018, 02:31
Dünyaya mesaj

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kafkas İslam Ordusu'nun teşkili ve Bakü'nün kurtuluşunun 100. yıl dönümü töreni nedeniyle gittiği Azerbaycan'da halka seslendi. Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:
Bugün 15 Eylül 1918 tarihinde kazanılan bu büyük zaferi küçük, önemsiz göstermeye çalışan bazı çevreler olduğunu biliyoruz. Buna teşebbüs edenler o dönemde aldıkları ağır yenilginin utancını hala unutamayanlardır. Azerbaycan'ı ilk tanıyan devletin Türkiye Cumhuriyeti'nin tanıması asla tesadüf değil, kemik kardeşliğimizin tabii sonucudur.
Elbette biz bütün komşularımızla iyi ilişkiler kurmayı istiyoruz. Ancak Yukarı Karabağ sorununun çözülmesi, Ermenistan ile ilişkilerimizin düzelmesinin olmazsa olmaz şartıdır. Bu böyle bilinmelidir. Kardeşlerimizin topraklarının yüzde 20'sini işgal altında tutanların, öz yurduna dönmekten alıkoyanların bizden sınırlarımızı açmamızı beklemeleri boşunadır, beyhudedir.




DOĞAYA SAHİP ÇIKALIM
Başkan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü dolayısıyla Twitter üzerinden bir mesaj yayımladı. Erdoğan yaptığı paylaşımda "Millet olarak hep birlikte, hepimizin evi olan doğaya sahip çıkalım. Çöpümüzü yere, sokağa, toprağa atmayalım" sözlerine yer verdi.