FETÖ sanığı valinin huzurunda

Danışmanı ile birlikte FETÖ’den yargılanması gündemde olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, brifing vermek için Vali Köşger’in huzuruna çıkarken, yanında FETÖ’den yargılanması devam eden müdür Ümit Erkan’ı götürdü. Erkan’ın FETÖ’nün firari ‘belediyeler imamı’ Erkan Karaarslan’ın kuzeni olduğu ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2018 Güncelleme 15 Eylül 2018, 07:09
FETÖ sanığı valinin huzurunda

İÇİNDEKİLER

Aydın Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü ve Aytermal A.Ş. Genel Müdürü Ümit Erkan'ın FETÖ'den devam eden davası ve soruşturmaları olduğu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Ümit Erkan'ın ayrıca FETÖ'nün firari belediyeler imamı olan Erkan Karaarslan'ın da kuzeni olduğu ifade edildi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST
Erkan'ın geçtiğimiz günlerde yine hakkında FETÖ ile ilgili soruşturma ve incelemeler devam eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in huzuruna çıkarak brifing vermesi ve protokolde ön sırada olması dikkat çekti.
Çerçioğlu ve Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, geçtiğimiz çarşamba günü Aydın Valiliği'ne giderek Sultanhisar jeotermal sahası ile ilgili yatırımlar hakkında brifing verdi. Yeni Asır'ın elde ettiği bilgilere göre, Aydın Valiliği'ne götürülen şirket yöneticisi Ümit Erkan'ın FETÖ belediyeler imamı olarak anılan Erkan Karaarslan'ın kuzeni olduğu öğrenildi.

Ümit Erkan'ın bir zamanlar Erkan Karaarslan'a ait şirketlerde de görev yaptığı öne sürüldü.

Ayrıca Erkan'ın belediyeler imamı Karaaslan'la birlikte Mersin'de yapılan operasyon sonrasında açılan FETÖ davasının sanığı olduğu ve adli kontrolle serbest bırakıldığı da öğrenildi.

FETÖ zanlısı olan Ümit Erkan'ın, Mersin 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde davasının devam ettiği ve ayrıca başkan Özlem Çerçioğlu, Erkan Karaarslan'ın da aralarında bulunduğu 46 kişi ile birlikte FETÖ'ye finansal destek sağlamak suçlaması ile Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.



ERKAN KARAARSLAN HALA ARANIYOR
Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin değişen hakiminin 29 Eylül 2017 tarihinde önce "adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı" şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliye ettiği Erkan Karaarslan yine aynı mahkeme tarafından çıkarılan "yakalama" kararı ile arananlar listesine girmişti. Tahliye edildikten sonra emniyete gidip imza vermediği de öğrenilen Erkan Karaar slan'ın yurt dışına kaçtığı veya kaçırıldığı ifade ediliyor.

YENİ ASIR