2018 YKS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı! İşte başvuru için son gün

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu tarafından 2018 YKS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı. Milyonlarca adayın heyecanla beklediği ek yerleştirme kılavuzunun yayınlanmasının ardından, ek yerleştirme tercihleri başlayacak. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılacak tercih işlemleri için son başvuru tarihi 20 Eylül olarak belirlendi. İşte 2018 YKS ek yerleştirme hakkında tüm detaylar...

Giriş Tarihi 13 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 13 Eylül 2018, 17:20
2018 YKS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı! İşte başvuru için son gün

İÇİNDEKİLER

Milyonlar öğrencinin merak beklediği 2018 ek yerleştirme kılavuzu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu tarafından yayınlandı. Adaylar, 2018-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 14-20 Eylül 2018 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapabilecekler.

31 Ağustos'ta açıklanan YKS tercih sonuçlarının ardından, boş kalan kontenjanlar için yapılacak alımlar kapsamında beklenen YKS ek tercih tarihleri belli oldu. ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre YKS ek tercihleri 14 Eylül'de (yarın) başlıyor bunun yanında 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da adaylarla paylaşıldı.

EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN; http://www.osym.gov.tr/TR,15318/2018-yks-ek-yerlestirme-kilavuz-ve-tablolar.html

ÖSYM'den yapılan açıklamanın tam hali şöyle;

"2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2018-2019 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır. Adaylar, 2018-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 14-20 Eylül 2018 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklardır."

EK YERLEŞTİRME BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULUYOR?

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek

KAYIT TARİHİ NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.