Bir dünya iyilik

Başkan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, iyilikte sınır tanımadı. Dünyanın dört yanında yaraları sardı... Bu hizmetleri için ‘İnsani Hizmet Takdir Ödülü’nü aldı. Londra’daki törende konuşan Erdoğan, herkesi duygulandırdı: Hayatım boyunca onur verecek olan bu ödülün gerçek sahibi ülkemdir, devletimdir, milletimdir...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2018 Güncelleme 12 Eylül 2018, 00:32
Bir dünya iyilik

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sivil toplum alanında aktif çalışmalar yürüttü. Türkiye başta dünyanın birçok ülkesinde hayatlara dokunup, yaralar sardı. Emine Erdoğan, insanlığa yaptığı hizmetlerden dolayı dünyanın en prestijli ödülüne layık görüldü.

HEPSİ MİSAFİRİMİZ
Chicago merkezli Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi (World Congress of Muslim Philanthropists) tarafından verilen Hayırseverlik Mirası Ödülleri Töreni'nde, Emine Erdoğan'a 'İnsani Hizmet Takdir Ödülü' takdim edildi. Emine Hanım bu ödüle layık görülen ilk First Lady oldu. Londra Mansion House'da düzenlenen törende bir konuşma yapan Emine Erdoğan, şunları söyledi: Farklı olanı, ötekileştiren değil, zenginlik kabul eden büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. 2001'den bu yana, özellikle Ortadoğu, acının, gözyaşının vatanı haline geldi. 3.5 milyon mülteciyi topraklarımızda misafir ediyoruz. Ülkeleri mamur hale gelinceye kadar hepsi gönül soframızın paydaşlarıdır. Türk milleti, çok güçlü vakıf geleneği olan, hayırsever bir toplumdur. Türkiye, milli gelire oranla dünyada en çok insani yardımı yapan ülkedir. Burada şahsıma tevdi edilen ödülü, insanlığın vicdanı olan işte bu aziz millet adına alıyorum. Hayatım boyunca onur verecek olan bu anlamlı ödülün gerçek sahibi, nerede bir çığlık varsa yüzünü oraya çeviren ülkemdir, devletimdir, milletimdir!"



ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN İLK FIRST LADY OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesine "Dünya Esed'i durdurmalı" başlıklı bir makale yazdı. Erdoğan makalesinde; "İdlib'e yönelik rejim saldırısı; ciddi insani ve güvenlik riskleri yaratır. Pasif kalmanın bedeli büyük olur. İdlib köprüden önceki son çıkış" ifadelerini kullandı.



Erdoğan daha önce Halep'te yaşanan insanlık dramını dünyaya duyuran küçük Bana'nın da umudu olmuştu.


TÜLAY CANBOLAT-ALPASLAN