Kas'kati' kesildi!

Cumhuriyet gazetesinde yönetim değişti. Eski çalışanlar, geri geldi. MİT TIR’ları kumpasını yazan, teröristlerle röportaj yapan isimler gönderildi! Ancak bu durum Can Dündar’ın kankası olan Kati Piri’yi rahatsız etti! Piri “Son bağımsız gazete aşırı milliyetçilerin eline geçti” dedi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2018 Güncelleme 11 Eylül 2018, 02:24
Kas’kati’ kesildi!

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet gazetesinin sahibi olan Cumhuriyet Vakfı mahkeme kararıyla görevi devraldı. Alev Coşkun yeniden Cumhuriyet Vakfı Başkanlığı'na seçildi. Yeni Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya oldu. Bir zamanlar firari Can Dündar'ın genel yayın yönetmenliği yaptığı gazeteden çok sayıda isim gönderildi! Can Dündar'ın MİT TIR'ları kumpası haberinde birlikte yargılandığı Erdem Gül'ün görevine son verildi. 'ASIL BEDELİ BİZ ÖDEDİK'
Terörist başı Cemil Bayık'la röportaj yapan Ahmet Şık ve Aslı Aydıntaşbaş da kovuldu. Ancak işten çıkartılmalar HDP'li Selahattin Demirtaş ile Can Dündar'ın kankası olan Kati Piri'yi çıldırttı. Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü olan Kati Piri, "Son bağımsız gazete Cumhuriyet, baskınlar ve tutuklamaların ardından şimdi de aşırı milliyetçilerin eline geçti" dedi. Piri'nin mesajına gazetenin Yayın Kurulu Üyesi Mine Kırıkkanat'tan yanıt geldi. Kırıkkanat "Biz Cumhuriyet'in laik değerlerini savunmak için ağır bedel ödemiş gazetecileriyiz. Ama siz, tek kaynaktan doğrulamadan aldığınız haberlerle vasat altı bir siyasetçisiniz" dedi.



Yeni yönetim geldi. Cumhuriyet'in mizanpajı bile eski haline döndü. Ayrıca gazeteden "Atatürk'ün Cumhuriyeti geri geldi" şeklinde bir açıklama yapıldı.



HADDİNİ BİL VASAT ATI KATİ​
Mine Kırıkkanat, yeni yönetimi hedef alan Kati Piri'ye çok sert çıktı. Adeta onu yalancılıkla suçladı.