'Bass'tör!

Pastör krizinden sonra Basstör krizi çıktı. ABD'nin eski elçisi John Bass'ın, büyükelçiliği kurşunlayan  tetikçinin patronuyla kanka olduğu anlaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2018 Güncelleme 07 Eylül 2018, 02:31
’Bass’tör!

İÇİNDEKİLER

Tarihler 20 Ağustos 2018'i gösterdiğinde Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'nin binasına saldırı düzenlendi. Herkes olayın provokasyon olduğundan emindi. 3 kişi tutuklanıp hapse gönderildi. Soruşturma derinleştikçe izler FETÖ ile ABD eski Büyükelçisi John R. Bass'a gitti. Soruşturma kapsamında tutuklanan Osman Gündaş, Ahmet Çelikten ve işadamı Ersin Bayram'ın örgüt bağlantıları incelendi. Bayram'ın telefonunda ABD eski Büyükelçisi John R. Bass ile 11 Eylül 2015'te çekilmiş bir fotoğraf bulundu. Ayrıca Bayram'ın telefonuna FETÖ elebaşının talimat içerikli vaazlarını yayınlayan "herkul.org" adlı uygulamayı da indirdiği tespit edildi. FETÖ'nün üst düzey mahrem imamlarıyla 2007 yılından beri irtibatlı olduğu belirlenen Bayram, itirafçı oldu. Bayram, örgüt evlerinde kaldığını, Zaman ve Sızıntı dergisine abone olduğunu söyledi.

REKLAM AMAÇLI!
Bayram, John Bass ile çektirdiği fotoğrafla ilgili olarak da şunları söyledi: "ABD Büyükelçiliği, Amerika'ya ithalat ve ihracatı olan Türk firma ve STK'lara İstanbul'da kokteyl vermişti. Ben de kokteyle katıldım. Burada John Bass ve eski İstanbul Konsolosu ile fotoğraf çektirdim. Memleketim olan Giresun Yağlıdereli nüfusunun yarısının Amerika'da olmasından dolayı resimleri de reklam amaçlı paylaştım."



Ersin Bayram, FETÖ ile olan bağlantısını tek tek anlattı. Çocuklarını örgütün okullarına gönderdiğini, Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisine abone olduğunu anlattı.



YÜKSEL TEMEL