Türkiye bir komşudan fazlası

Alman Dışişleri Bakanı Maas, Ankara ziyareti öncesi Türkçe mesaj verdi: Türkiye büyük bir komşunun ötesinde Almanya’nın da önemli bir partneridir..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2018 Güncelleme 06 Eylül 2018, 01:43
Türkiye bir komşudan fazlası

İÇİNDEKİLER

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, iki günlük resmi bir ziyaret için Türkiye'ye geldi. Bakan Maas, Ankara'ya hareketinden önce yaptığı açıklamada, ilişkilerde yaşanan gerginliklere rağmen Türkiye ile yakınlaşma mesajları verdi. Maas, "Toplumlarımız arasındaki derin bağ ve çeşitli ortak çıkarlarımız gözönünde bulundurulduğunda, ilişkilerimizin iyileştirilmesi için çalışmaları sürdürme isteğimiz açıktır" dedi.

ÇALIŞMAYA DEVAM ETMELİYİZ
Maas uçağa binmeden önce ise Twitter'dan Türkçe olarak bir mesaj yayınladı. Mesajda, "Türkiye büyük bir komşunun ötesinde, Almanya'nın da önemli bir partneridir. İlişkilerimizi daha da iyileştirmek için güçlü bir iradeye sahibiz. Türkiye seyahatimle buna katkıda bulunmak istiyorum" ifadelerini kullandı. Maas, uçaktan indikten sonra aynı şekilde Türkçe olarak "Türkiye, bir komşudan fazla. Aynı zamanda önemli de bir partnerdir. Şunu unutmamalıyız: Türkiye ile olan insanî ilişkilerimiz o kadar yoğun ki, ilişkilerimizin iyileştirilmesi için çok sıkı çalışmaya devam etmeliyiz" dedi.

​MAAS'I KABUL ETTİ
Başkan Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Yaklaşık bir saat süren toplantıda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da hazır bulundu.