‘Yerel parayla ticaret yapalım'

Başkan Erdoğan’dan Türk dünyasına yeni mesaj: “Uluslararası ticaretin dolara olan bağımlılığı, artık karşımıza bir engel olarak çıkmaya başladı. Biz bu konuda kendi para birimlerimizle ticaret yapılması seçeneği üzerinde yoğunlaşmayı öneriyoruz.”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2018 Güncelleme 04 Eylül 2018, 03:16
‘Yerel parayla ticaret yapalım’

İÇİNDEKİLER

Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi, dün Kırgızistan'ın Çolpon Ata şehrinde yapıldı. Zirveye Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban katıldı. Erdoğan, konuşmasında özetle şöyle dedi: "Ticaret hacmimizi yükseltmek için yeni açılımlara ihtiyacımız var. Uluslararası ticaretin dolara olan bağımlılığı, artık karşımıza bir engel olarak çıkmaya başladı. Biz bu konuda kendi para birimlerimizle ticaret yapılması seçeneği üzerinde yoğunlaşmayı öneriyoruz. Türkiye olarak FETÖ, DEAŞ ve PKK gibi farklı terör örgütleriyle yoğun bir mücadelenin içindeyiz.




Başkan Erdoğan'ın, aile fotoğrafı çekimi öncesinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile samimi şekilde sohbet etmesi dikkati çekti.​





Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov, konuk devlet ve hükümet başkanlarını tek tek karşıladı. Aile fotoğrafının çekiminin ardından liderler zirvede konuşma yaptı.​

FETÖ İLE MÜCADELE
FETÖ'yle mücadelede bize destek olan tüm Türk Konseyi üyelerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Teröre bulaşmış bu yapının tasfiyesini talep ederken, eğitim alanında ortaya çıkan boşluğu da göz ardı etmiyoruz. Bu amaçla Türkiye Maarif Vakfı'nın Türk Konseyi ülkelerinde faaliyet göstermesi için desteklerinizi bekliyoruz."

HASAN AY