Adnan’ın yolu

Adnan Oktar’ın villasından yeni detaylar çıktı. Oktar, baskını öğrenir öğrenmez yanına kedicik Didem Ürer’i aldı. Kimsenin bilmediği gizli geçitten sahile indi. Kaçış için özel olarak beklettiği araçla firar etmeye çalıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2018 Güncelleme 17 Temmuz 2018, 02:48
Adnan’ın yolu

İÇİNDEKİLER




Adnan Oktar operasyonu sonrası milyonlarca lira değerindeki villada yapılan aramalarda Adnan Oktar'ın baskını öğrenir öğrenmez gizli bir geçitten kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı. Emniyet güçlerinin evdeki güvenlik kameralarını izleyerek elde ettiği bilgilere göre Adnan Oktar, polis baskınlarına karşı Üsküdar'daki villasında bir araba, Kandilli'deki villasında bir araba ve sahilde bir tekneyi 24 saat bekletiyordu. İddialara göre Oktar, polisin villaya doğru gelişini, kameralardan öğrendi.



ARABAYI KİMSE BİLMİYORDU
Hemen yanına yardımcısı Didem Ürer'i alarak, kimsenin bilmediği gizli geçitten aşağı indi. Kapıya geldiğinde, önce kapının güvenlik kamerasından dışarıyı yokladı. Polisi görmeyince bu kapıdan çıkarak, 24 saat beklettiği arabasına Didem Ürer ile birlikte bindi. Oktar, kimsenin henüz binmediği ve kimsenin bilmediğini düşündüğü arabayla Sarıyer'e giderken yakalandı. İddialara göre Oktar'ın bu durumlar için 2 para dolu çantayı her zaman hazır tuttuğu belirtiliyor. Sarıyer'de yakalandığında 40 bin dolar ve bir çanta dolusu döviz para ele geçirilmişti.


Adnan Oktar'ın paha biçilemeyen kaçak villasından kaçış için özel bir geçit yaptırdığı ortaya çıktı.


ÇIPLAK TABLOLAR ÇIKTI
Adnan Oktar'ın A9 kanalı stüdyo olarak kullandığı villadan fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraflarda Adnan Oktar'ın program sırasında oturduğu masa ve sandalye ile evdeki tablolar dikkat çekti. Villada ayrıca silahlar, nü tablolar ve lüks mobilayar olduğu görüldü. Stüdyo olarak kullanılan villanın, Oktar'ın Kısıklı'daki villasına 2 km uzaklıkta olduğu öğrenildi.


Adnan Oktar'ın TV yayını yaptığı stüdyodan silahlar da çıktı.


KOÇ ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÜÇ KEDİCİK ÇIKTI
Koç Üniversitesi'ndeki Adnan Oktar yapılanması ortaya çıktı. Koç Üniversitesi Rektörü Özel Kalemi Ebru Barutçu, Tıp Fakültesi Yardımcı Dekanı Sermin Karakale ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı İdari Koordinatörü Ebru Fişek, Adnan Oktar operasyonunda gözaltına alındılar ve tutuklandılar. Tutuklanan üç ismin görevinin Adnan Oktar'a Koç Üniversitesi'nden üye kazandırmak olduğu iddia edildi. Koç Üniversitesi ise bu üç kişinin üniversite ile ilişiğinin kesildiğini duyurdu.


KARA KEDİ YAKALANDI
Adnan Oktar'ın en çok konuşulan kediciklerinden olan Tülay Kumaşçı, önceki gün yakalandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümü mezunu olan Kumaşçı'nın yakalanması sosyal medyada günün konularından biri oldu. Twitter kullanıcıları ünlü kediciğin yakalanmasıyla ilgili şu yorumları yaptı:

Makyajsız hali ile Tülay Kumaşçı'yı yakalayan Türk polisini tebrik ediyor alınlarından öpüyorum.
Tülay Kumaşçı'nın kartuşu bitmiş.
Tülay denen silikon vadisi de yakalanmış.
Türk polisi kendini aştı. Hatunun makyajsız hali Ronaldinho'ya benziyor. Nasıl yakaladınız?
Kadın İTÜ Matematik Mühendisliği mezunuymuş. Nasıl kedicik bu ya!
Kedicik değil kara kedi!
Kesin makyajlıdır. Makyajsız haliyle Pablo Escobar gibi emniyetin önünde foto çekinirdi.



GENÇ, GÜZEL VE ZENGİN
Adnan Oktar hakkında daha önceki soruşturmaya dair hazırlanan polis raporunda örgüte dair önemli tespit ve değerlendirmeler ortaya çıktı. Rapora göre genç kızlar örgütün erkek üyelerinin 'cinsel eğitim eşyası' gibi kullanılıyordu. Kızların seçilmesi için güzellik, gençlik ve ailesinin zengin olması en önemli üç ölçüttü. Kızlar 'toplum dışı bir varlık' haline getiriliyordu.


İŞADAMLARINA OPERASYON
Adnan Oktar soruşturmasının bir diğer ayağını el konulan şirketler oluşturdu. El konulan şirketlerden biri de ünlü mimar Güzin Erkan Onat'ın yarı ortağı olduğu Tasarımhane Yapı Dekorasyon çıktı. İstanbul Gömlekleri ve Giovanni Pico Della şirketlerine de el konulurken şirket sahibi Mehmet Alp Ünlü gözaltına alındı.


KEDİCİKLER DOKTOR İSTEDİ
İfadelerinin alınmaya başlanmasıyla birlikte gözaltına alınan kadınların bir çoğu hastaneye yatmak istedi. Bazıları da düzenli kullandıkları ilaçların verilmesi için adli talepleri olduğunu belirtti.


KIZLAR KÖLE GİBİ
Oktar grubundan 2017 yılında ayrılan Ceylan Özgül, yine çarpıcı açıklamalar yaptı. "Her şeyinizi kontrol ediyorlar. Telefonunuzda, bilgisayarınızda takip programları var " diyen Özgül, cinsel istismar içinise "Örgüt genç kızları köle gibikullanıyor. Çekilen videolar ile kızları tehdit ediyorlar" dedi.