22. dönem POMEM sonuçlarında geri sayım! 22. dönem POMEM sonuçları açıklandı mı?

22. dönem POMEM sınavına giren adaylar sonuçları beklemeye başladı. Peki ama 22. dönem POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 22. dönem POMEM sonuçları belli oldu mu? 22. dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte POMEM ile ilgili ayrıntılar...

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 17 Temmuz 2018, 07:47
22. dönem POMEM sonuçlarında geri sayım! 22. dönem POMEM sonuçları açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

On binlerce adayın katıldığı 22. dönem POMEM sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Polis Meslek Eğitim Merkezlerine polis adayı öğrenci alımı sürecindeki sözlü sınavlar ve diğer aşamalar tamamlandı. Şimdi sınava giren tüm polis adayları sonuçları beklemeye başladı. Peki ama 22. dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak? 22. dönem POMEM sonuçları nereden sorgulanır? 22. dönem POMEM sonuçları açıklandı mı? İşte 22. dönem POMEM ile ilgili tüm detaylar...

22. DÖNEM POMEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22. dönem POMEM için başvurular 30 Mart 2018 tarihinde sona ermişti. Lisans ve önlisans mezunu 10 bin polisin alınacağı süreçte seçme sınavları ve mülakatlar da tamamlandı. Tüm aşamaları geçen adaylar artık mülakat sonuçlarını beklemeye başladı. Adayların talebi, bu bekleyişin en kısa sürede bitmesi ve sonuçların açıklanması olarak dile getiriliyor.

Polis Akademisi tarafından açıklanacak olan sonuçların açıklanma zamanına ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor. Resmi bir açıklama yapılmasa da, Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu'nun sonuçlar için 20 Temmuz'dan sonrasını işaret ettiği gibi iddialar bulunuyor. Bu iddiaları resmi açıklama olmadan doğru kabul etmek doğru olmaz.

21. döneme bakıldığı zaman mülakatların 10 Şubat'ta bittiği görülüyor. Mülakat bittikten 15 gün sonra, 25 Şubat'ta ise sonuçlar açıklanmıştı. Daha önceki alımlarda ise en geç açıklama tarihinin 1 ay olduğu görülüyor. Sonuçların 21. dönemle paralel şekilde, yaklaşık 15-20 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. 22. dönem mülakatların 30 Haziran'da bittiğini de adaylara hatırlatmakta fayda var.