Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'dan 15 Temmuz Şehidinin Eşine büyük terbiyesizlik

Seçim çalışmalarına başlayan SP lideri Temel Karamollaoğlu bugün Fatih Sultan Mehmed Han'ın kabrini ziyaret ettiği sırada yaşanan olaylar büyük tepkiye neden oldu. Karamollaoğlu'nun 15 Temmuz şehidi İbrahim Yılmaz'ın eşi Esma Yılmaz'a hakaret etmesi ve üzerine yürümesi büyük tepkilere neden oldu. Şehit eşi, katıldığı programda "Onların orada olduğunu bilsem oraya adım atmazdım. Söylediklerimin ardından bana provokatör, Amerikan ajanı gibi ithamlar kullandılar" dedi.

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 12 Mayıs 2018, 02:32
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’dan 15 Temmuz Şehidinin Eşine büyük terbiyesizlik

İÇİNDEKİLER

Seçim startını İstanbul'da veren Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret etti. Karamollaoğlu, dua ettiği sırada 15 Temmuz şehidi İbrahim Yılmaz'ın eşi Esma Yılmaz'ın tepkisiyle karşılaştı.

"ERBAKAN HOCANIN YOLUNDAN ADAM GİBİ GİDİN"
Karamollaoğlu, "Benim kocam şehit oldu. 15 Temmuz'a tiyatro diyenlerle bir arada olmak size yakışmıyor. Erbakan hocamın yolundan adam gibi gidin." diyen Esma Yılmaz'ın yanına gitti. Esra Yılmaz'ın tepkisinin devam etmesi üzerine Karamollaoğlu, "Kızım sana Allah akıl fikir versin" diyerek karşılık cevap verdi. Esma Yılmaz, gruptan bazı kişiler tarafından buradan uzaklaştırıldı.

HAKARET EDİP ÜZERİNE YÜRÜDÜLER
Temel Karamollaoğlu'nun üzerine yürüdüğü şehit eşi Esma Yılmaz yaşananları anlattı: Onların orada olduğunu bilsem oraya adım atmazdım. Söylediklerimin ardından bana "provokatör, Amerikan ajanı" gibi ithamlar kullandılar.

HAİNLERE KARŞI KAHRAMANCA DİRENDİ
15 Temmuz gecesi Saraçhane'de darbeci askerleri ikna etmeye çalışırken şehit düşen İbrahim Yılmaz, "Keşke burada bir mezar yerimiz olsaydı" dileğinde bulunduğu ve 3 gün önce ziyarete gittiği şehitliğe defnedildi.



Kurra Hafız İbrahim Yılmaz, henüz 25 yaşındaydı. Eşi ve henüz altı aylık olan kızıyla birlikte Erzurum'da Kur'an Kursu hocası olarak görev yapıyordu. Yaz tatilinde, ailesini görmek için İstanbul'a geldiğinde, tarihler 15 Temmuz'u gösteriyordu.



İmam İbrahim Yılmaz, televizyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı "meydanlara çıkın" çağrısını duyduktan sonra "belki bir daha bir araya gelemeyiz" diyerek ısrarla görüşmek için çağırdığı abisini beklemeden yollara düştü.



Darbe haberini alır almaz sokağa fırladı. Hayali bir gün şehitler mezarlığında yatabilmekti. Hayaline kavuştu. Saraçhane'de darbeci hainlerin kurşunlarına hedef olarak şehit düşen Yılmaz, "Keşke burada bir mezar yerimiz olsaydı" dileğinde bulunduğu şehitliğe defnedildi. İbrahim Yılmaz, Saraçhane'deki belediye binası çevresinde toplanarak darbecilere karşı koyan halkın arasında katılmıştı. Darbeci askerleri ikna etmeye çalışıyorlardı. Ancak bu sırada askerleri komuta eden Albay, "Ne duruyorsunuz, vurun, indirin, tarayın" emrini verdi.

GÖĞSÜNDE İKİ KURŞUN



Darbeci askerlerin açtığı ateş sırasında göğsüne 2 kurşun isabet eden İbrahim Yılmaz, olay yerinde şehit oldu. 25 yaşında ve 4 kardeşin en küçüğüydü. O tarihe henüz bir yaşına basmamış bir kızı olan Yılmaz, Erzurum'un Şenkaya ilçesinin Yaylabaşı köyünde imamlık yapıyordu.



Oğlu İbrahim'in her şehitlik ziyaretinde "Keşke burada bir yerim olsa' dediğini hatırlatan baba Ünal Yılmaz: "Çok istediği şehitlik mertebesine ulaştı. Hiç kimse endişe etmesin, bir İbrahim gider, bin İbrahim gelir. Bin tane başımız olsa, bini de vatanımıza feda olsun" dedi.