MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den MHP'ye 8 maddeli genelge

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, il ve ilçe yöneticilerine gönderdiği 8 maddeli genelge ile seçimler için uyarılarda bulundu.

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 01 Mayıs 2018, 16:23
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den MHP’ye 8 maddeli genelge

İÇİNDEKİLER

Bahçeli'nin gönderdiği genelgede şöyle denildi; Önümüzdeki çok önemli ve aynı zamanda çok nazik süreçte tüm teşkilat yöneticilerimiz ve mensuplarımız aşağıda maddeler halinde belirtilen hususlara aynen uyacaklar ve işbu genelge hükümlerine göre hareket edeceklerdir.

1- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi aziz milletimizin her ferdine anlatılacak, yeni sistemin özellik ve içerikleri tek tek paylaşılacaktır.
2- Türkiye üzerinde oyun oynamak için pusuya yatmış iç ve dış akıl veya aktörlerin tahrik ve provokasyonlarına azami dikkat edilecektir.
3- Adalet ve Kalkınma Partisi'yle farkı siyasi kulvarlarda olsak da, hedef birlikteliği yaptığımız açıktır.
4- Bilhassa partimizin yetkili ağızlarından çıkmayan, resmiyet kazanmamış, teyidi yapılmamış, sadece tezvirat boyutunda kalmış söz, iddia, kanaat, açıklama ve isnatlara asla değer verilmeyecek, aldırış edilmeyecektir.
5- Seçim propaganda döneminde söz birliğinin önemi çok büyüktür.
6- Seçim dönemi içinde kullanılacak materyallerin farklılık arz etmemesi ve bu konuda tam bir uyumun sağlanması elzemdir.
7- Milliyetçi Hareket Partisi'nin başarısından çekinen, bunu önlemeye çalışan ve aramıza sızmanın yollarını arayan kişi ya da kişilere karşı son derece dikkatli olunacaktır.
8- Genel Başkan açıklamaları, mesajları, konuşmaları, sosyal medya paylaşımları, Genel Merkez duyuruları yakinen ve aynısıyla takip edilecek, söz ve değerlendirmelerin sınırları bunlara bağlı kalacaktır.

Cumhur İttifakı, Cumhuriyet'in ahlakı, milletin aklıdır.