"PKK/PYD-YPG Suriye'de cinsel şiddete başvuruyor"

BM Güvenlik Konseyi'nde çatışmalarda cinsel şiddet olaylarının görüşüldüğü oturumda konuşan Begeç 'korkunç'' cinsel şiddet olaylarına dikkati çekti. Begeç: "Terör örgütü PKK/PYD-YPG, BM raporlarında da yer aldığı gibi, işkence ve cinsel şiddete başvuruyor" dedi

Giriş Tarihi 17 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 17 Nisan 2018, 10:00
PKK/PYD-YPG Suriye’de cinsel şiddete başvuruyor

İÇİNDEKİLER

BM Güvenlik Konseyinde çatışmalarda cinsel şiddet olaylarının görüşüldüğü oturumda konuşan Begeç, Suriye'de hem rejim hem de DEAŞ ve PKK/PYD-YPG gibi terör örgütlerinin işlediği, BM raporlarına da giren ''korkunç'' cinsel şiddet olaylarına dikkati çekti.

"İŞKENCE VE CİNSEL ŞİDDETE BAŞVURUYORLAR"

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Güven Begeç, "Terör örgütü PKK/PYD-YPG, BM raporlarında da yer aldığı gibi, işkence ve cinsel şiddete başvuruyor." dedi. BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonunun geçen ay yayımlanan raporunun, terör örgütü PYD/PKK'nın paravanı SDG'nin Rakka'da alıkoyduğu erkeklere şiddet uyguladığı, cinsel organlarını yaktığı ya da yakmakla tehdit ettiğini ortaya koyduğunu hatırlatan Begeç, "Terör örgütü PKK/PYD-YPG, BM raporlarında da yer aldığı gibi, işkence ve işkence ve cinsel şiddete başvuruyor." diye konuştu.