SİHA korkusuyla yeraltından çıkamıyorlar

Diyarbakır kırsalında barınan terörist sayısı, İHA VE SİHA’ların nokta operasyonlarıyla 350’den 60’a düştü. Geri kalanlar ise SİHA’lara hedef olma korkusuyla ya sığınaktan çıkmıyor ya da sivil kıyafetle kaçmayı deniyor

Giriş Tarihi 29 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 29 Mart 2018, 03:17
SİHA korkusuyla yeraltından çıkamıyorlar

İÇİNDEKİLER

Silahlı ve silahsız yerli insansız hava araçlarının kırsalda 7/24 kullanılmasıyla birlikte PKK'lı teröristler sığınaklardan çıkamaz hale geldi. Örgütteki sözde üst düzey teröristlerin vurulma korkusuyla sivil kıyafetle ve araçla yer değiştirdikleri ortaya çıktı. Güneydoğu'da bahar ayı ile birlikte kırsal alanda teröristlere yönelik hava destekli operasyonlara ağırlık verildi. İstihbarat birimleri, 2 yıl öncesine kadar Diyarbakır kırsalında 350 teröristin barındığını ancak ileri teknolojinin kullanılması ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirilmesiyle bu sayının 60'a kadar düştüğü bildirildi. Geriye kalan bu teröristlerin de yerli İHA ve SİHA'lara yakalanmamak için yeraltındaki sığınaklardan çıkamadığı belirlendi. SİHA ve İHA'ların kırsal alanda aktif kullanılmasıyla teröristlerin hareket kabiliyetinin yüzde 90 azaldığı, örgütün bölge sorumlusu düzeyindeki teröristlerin sivil kıyafetlerle dolaştığı bildirildi.

ÜST DÜZEYLERE NOKTA İNFAZI
Son 1 yıl içinde Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Şanlıurfa ve Hakkâri'de bölge sorumlusu düzeyinde 24 teröristin bir bölgeden başka bir bölgeye araçla sivil kıyafetlerle geçiş yapmak istedikleri ancak istihbarat birimlerinin keşif-dinleme-gözetleme faaliyetleri sonucu etkisiz hale getirildikleri belirlendi. 1 Şubat 2018 günü Diyarbakır sözde bölge sorumlusu terörist Murat Üçer ile 2 yardımcısı da Lice'de bir köyden araçla çıktıktan sonra öldürülmüştü. Terörist Üçer 1.5 milyonluk mavi listede aranıyordu. Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla düzenlenen ve 125 kişinin yaralanmasına, 3'ü polis 5 kişinin de şehit olmasına yol açan terörist Hüsamettin Akdemir de Lice yolunda sivil kıyafetle araç içinde öldürülmüştü. Özellikle yönetici pozisyonundaki teröristlerin öldürülmesi üzerine çok sayıda terörist firar ederek güvenlik güçlerine teslim oldu.

SABAH