Erdoğan: 28 Şubat'ın sivil medya ayağı da yargılanmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat sürecine ilişkin, "Sendikalar, medya, iş dünyası... O dönem ‘Beşli Çete’ mi ne diyorlardı? Ama bunlara hiç dokunulmadı şu ana kadar. Bizim tek arzumuz,adaletin tecelli edilmesidir" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 01 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 01 Mart 2018, 02:26
Erdoğan: 28 Şubat’ın sivil medya ayağı da yargılanmalı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyaretini ve gündemdeki konuları gazetecilere değerlendirdi. Erdoğan gazetecilerin 28 Şubat ile ilgili sorularına şöyle cevap verdi,

28 Şubat'ta görev alan generallerle ilgili savcı 60 müebbet istedi. Ergenekon ve Balyoz sanığı askerlerin ve medyanın bir bölümü ise 28 Şubat'ın FETÖ kumpası olduğunu savunuyor, siz ne dersiniz?

O süreci yaşamış, kısmen bedel ödeyerek yaşamış biriyim. O işin sivil kanatlarının bizim üzerimizde oynadığı oyunların gördük. Yargı sivil kanadın hangi boyutta olduğunu da ortaya çıkaracaktır.

ADALET TECELLİ EDİYOR

Sivil kanat ile neyi kastediyorsunuz?
Sendikalar, medya, iş dünyası... O dönem 'Beşli Çete' mi ne diyorlardı? Ama bunlara hiç dokunulmadı şu ana kadar. Bizim tek arzumuz, adaletin tecelli edilmesidir. O zaman verilmiş kararlarla mağdur oldukları için haklarını arayan insanlar var. Bedel ödemesi gerekenler buyursunlar bedelini ödesinler. Biz adaletin tecellisinden başka bir şey istemiyoruz. Nitekim hak geç de olsa tecelli ediyor.