Nuri Alço fırsatçı Leman Kültür'e gazozu içirdi!

Yeşilçam’ın kötü adamı Nuri Alço’nun ismi, Leman Kültür’deki alkollü bir içeceğe verildi. Durumun farkına varan oyuncu, mahkemeye gitti. Marka davası açıp, 35 bin lira istedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2018 Güncelleme 11 Şubat 2018, 00:00
Nuri Alço fırsatçı Leman Kültür’e gazozu içirdi!

İÇİNDEKİLER

Ünlü oyuncu Nuri Alço, Yeşilçam'ın vazgeçilmez kötü karakterlerinden biriydi. Rol aldığı filmlerde, ilgi duyduğu kadınların yanında biterdi. Daha sonra muhabbet kurup samimiyeti ilerletirdi. Ardından konuştuğu bu kadınlara başta gazoz olmak üzere çeşitli içecekler ikram ederdi. İçine de uyku ilacı dökerdi. İlacın etkisiyle halsizleşen kadınlarla birlikte olmayı hobi haline getirdi.

Leman Kültür isimli restoran zinciri ise Nuri Alço ile özdeşleşen ve hafızalara kazınan 'gazoz muhabbetini' fırsata çevirdi. Mönüdeki alkollü bir kokteyle 'Nuri Alço Lynchburg' adını verdi. Bu sıra dışı içecek ismiyle müşterilerinin dikkatini çekti.

SATIŞLAR DURDURULDU

Ancak bu durumların önüne geçmek için dokuz yıl önce isminin patentini alan oyuncu Alço, durumu fark etti. Uyanık işletmeye pirim vermedi. Avukatıyla iletişime geçti. Sonra da İstanbul Fikri ve Sınai Hakları Hukuk Mahkemesi'ne gitti. Adının bir kokteylde izinsiz kullanıldığı iddiasıyla Leman Kültür'den davacı olduğunu söyledi. Marka davası açıp, 35 bin lira istedi. Mahkeme heyeti ise içkinin satışının tüm şubelerde durdurulmasını istedi. Dosyanın da bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

ALİ OKTAY