11 şehidimiz var ama CHP'nin umrunda değil!

Türkiye Afrin'de şehit düşen 11 askerinin yasını tutarken, CHP'li Engin Altay terör örgütünün partisi olma görevini üstlenen HDP'nin kongresine katıldı. Kongrede Afrin ve teröristler lehine sloganlar atılırken sessiz kalan Altay; "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyenlere "it sürüsü" diyen HDP'lı Sırrı Sakık'ın yanına oturdu.

Giriş Tarihi 11 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 11 Şubat 2018, 17:58
11 şehidimiz var ama CHP’nin umrunda değil!

İÇİNDEKİLER

Afrin Operasyonu'ndan art arda şehit haberleri gelirken HDP'nin kongresi ise sloganlı ve halaylı görüntülere sahne oldu.

Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sibel Kemalbay ise daha büyük bir skandala imza attı. Kemalbay, Zeytin Dalı Harekatında hedef alınan terör unsurlarına sahip çıktı, 'halk' olarak tanımladığı teröristlerin kendilerini koruduğunu söyledi.



Kemalbay'ın bu sözleri sırasında salonda Engin Altay da vardı. CHP kongreye grup başkanvekili ve milletvekili seviyesinde katıldı.

ÖCALAN'A SELAM YOLLADILAR!
HDP Olağan Kongresi bugün Ankara'da gerçekleştiriliyor ancak kongrede yapılan seçimden çok, kurulan cümleler dikkat çekiyor.

HDP'liler, Afrin'de askerlerimizi şehit eden teröristlere, elebaşı Öcalan'a selamlar gönderiyor.

"ASKERLER DE İNSAN"
Kongrenin başında konuşan Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, "Burada bugün 11 askerin hayatını yitirdiği bilgisi geldi. Askerler de insan. Ve bizler insanı yaşatmalıyız." gibi skandal cümleler kurarken, Sırrı Süreyya Önder de Kemalbay'dan geri kalmayarak terörist elebaşı Öcalan'a selam gönderip "Saygı ve sevgiyle selamlıyoruz." diyor.

"ÖCALAN'I SAYGI VE SEVGİYLE SELAMLIYORUZ"
Sırrı Süreyya Önder şöyle konuşuyor: "Onların bize devrettiği bayrağı biz bir başkana devredene kadar yere düşürmeme sözünü veriyoruz. Buradan, Sayın (Abdullah) Öcalan'ı saygı ve sevgiyle selamlıyoruz."