Hürriyet muhabirinden yalan haberde son nokta!

Sağlık sistemindeki iyileşmeden rahatsız olan Hürriyet gazetesi, mevsimsel yoğunluk yaşanan acil servislerle ilgili yaptığı haberle büyük bir skandala imza attı.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 01 Şubat 2018, 11:41
Hürriyet muhabirinden yalan haberde son nokta!

İÇİNDEKİLER

Acil servislerde mevsimsel olarak yaşanan yoğunluk üzerinden sağlık sistemini karalamaya çalışan Hürriyet muhabirinin yalanı görüntülerle ortaya çıktı. ​Hürriyet muhabirinin manipülasyon ve uydurma habercilik konusunda çıtayı bu kadar yükseltmesiyle gazetecilik tarihine geçmesi bekleniyor.

"KEDİLER SEDYELERİN ÜZERİNDE"
Hürriyet'te 29 Ocak tarihinde yayınlanan "Hastanelerin durumu acillik!" başlıklı haberde Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde 'enfekte atık' kutusuna giren kedilerin hasta sedyelerine çıktığı iddia edilmişti. Haberde ayrıca İstanbul'daki hastanelerin acil servisleriyle ilgili yalan yanlış ifadelere yer verilmişti.

KEDİYİ ACİL SERVİSE SOKUP HABER YAPTI
Haberin ardından harekete geçen İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, haberdeki iddiaların Hürriyet muhabirinin kurgusu olduğunu ortaya çıkardı. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen yetkililer habere konu olan kedinin, muhabir tarafından hastaneye sokulduğu, sonrada acil servise yönlendirip cep telefonuyla görüntülediğini tespit etti.

AÇIKLAMA GELDİ
İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gazetenin renkli sayfaları bir kedi ile süslenerek habere dikkat uyandırmak için apaçık bir hayvanın kullanıldığı bu haber sonra televizyonun renkli ekranına yansıtılmıştır. Haber detaylandırılıp kurumumuzca değerlendirildiğinde; acar muhabirimiz haber bulamamış olsa gerek ki, hastanemizin koridorlarında kedi kovalamış ve hayvanı sonunda fotoğraflayacak noktaya getirmiştir. Bir kedi neden fotoğraflanmak için hastaneye sokulmaya çalışılır ki bunun yorumunu sizlere bırakıyoruz.

Bu paylaşımı yapmamızdaki ana amaç haber bulamadığı için kedi kovalayan muhabirimize yardımcı olmak aslında; ilimizde yatırımı biten birçok sağlık tesisi bulunmakta, bunları haberleştirebilir mesela, bunun yanında yüzlerce güzel iş yapılmakta, bunlarla ilgili haberler yapabilir. Bu yanlı haberle ilgili kişi ve kurumlarla hukuk zemininde mücadeleye ve her türlü zor şartlarda da olsa asil milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

ACAR MUHABİR AÇIKLAMA YAPTI
Hürriyet'in acar muhabiri görüntülerin ortaya çıkmasından sonra "Kediyi çıkış kapısına doğru yönlendiriyorum. Burada amacım kediyi herhangi bir yere sokmak değil, işimi yapmaya yani video ve fotoğraf çekmeye çalışmak..." açıklamasını yaptı.

Gelişmeler sonrası Sağlık Bakanlığı'nın da konuyla ilgili soruşturma açması bekleniyor.