CIA’in taşeronları Afrin için devrede

CIA ve Pentagon’un gölge kuruluşları bu kez Zeytin Dalı harekatı’nı baltalamak için devrede. Sözde düşünce kuruluşları ABD’nin Türkiye’ye Afrin konusunda müdahale etmesi gerektiği propagandasını yapıyor.

Giriş Tarihi 25 Ocak 2018, 00:00 Güncelleme 25 Ocak 2018, 09:41
CIA’in taşeronları Afrin için devrede

İÇİNDEKİLER

CIA ile bağlantısı dolayısıyla ABD'de 'Gölge CIA' olarak adlandırılan Stratfor yayımladığı istihbarat raporunda Türkiye'nin operasyonunun uzaması ve genişlemesinin ardından dünyadan tepki toplamaya başlayacağını iddia etti. Raporda Türkiye'nin, Münbiç'te ABD'nin karşı çıkmasına rağmen operasyon başlatacağı belirtilerek Pentagon'un stratejisinin çökmemesi için Türkiye'ye müdahale edeceğini yazdı.

YPG İLE İRAN'I ÇEVRELİYOR
Pentagon'la ortak çalışan ve düşünce kuruluşu Institute for the Study of War da raporunda Türkiye'nin Rusya ile Halep'in güvenliği, YPG'nin top sistemlerinin Afrin'den temizlenmesi konularında anlaşmaya vardıklarını ifade ederek Rusya'nın operasyon doğrultusunda bölgedeki birliklerini Halep'e kaydırdığını ifade etti. Rapor ABD'li kurumların şiddetle Türkiye'nin ilerleyişi karşısında durması gerektiğini belirterek, ABD'nin YPG ile İran'ı da çevrelediği, bunun Türkiye nedeniyle suya düşebileceği ifade edildi.

AFRİN'DE HAVA SAHASI OYUNU
İsrail istihbarat örgütü Mossad'a yakınlığıyla bilinen istihbarat-haber sitesi DEBKA Afrin ile ilgili yayınladığı yazıda ABD'nin Afrin'de gözlemci statüsünde bir kontrol sağlayabilmek için hava sahanlığı konusunda Rusya ile güç paylaşımı için yollar aradığı bilgisi verildi. DEBKA'nın aldığı 'askeri istihbaratlara göre' ABD, Münbiç'teki YPG'lileri son derece etkin hava ve kara koruma füze sistemleriyle donattı.

ABD İLE SINIRDA KARŞI KARŞIYA
ABD'de Kongre'ye en yakın düşünce kuruluşu olan Center For American Progress (CAP) yayınladığı raporda Türkiye'nin Zeytin Dalı operasyonu'nun daha geniş ölçekli bir savaşı tetikleyebileceğini iddia etti. Operasyonun iki ana hedefinden birisinin ABD olma olasılığının güçlü olduğunu iddia eden raporda Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kürt etkisini yok etmek istediği ancak ABD'ye karşı bunun gerçekleşmeyeceği propagandası yapıldı.

KARAKOLLARIMIZA SALDIRI İMASI
ABD ile Türkiye'nin çatışma olasılıklarının değerlendirildiği raporda ABD'nin, Türkiye'nin sınırında var olan karakollara YPG'lileri saldırtabileceği imasında bulunması dikkat çekti. Raporda şu ifadelere yer verildi: "Türk ordusu bölgede aşırı genişledi. 15 Temmuz darbe girişiminde komuta kademesinin yarısını kaybetti. Afrin merkezinde YPG'liler ABD silahlarıyla çatışmaya başlarken, Rusya bunu izleyerek Türk ordusunu daha da zayıflatabilir.

Münbiç'teki YPG kamplarında ABD bayrakları var.