‘En yüksek ceza verilsin’

Karaman’da Durmuş Türkiş, barışma teklifini kabul etmeyen Ceyda Aycan’ı katletti. Genç kızın acılı annesi, “Biz yandık, başkalarının canı yanmasın. Caniye en yüksek ceza verilsin” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2018 Güncelleme 23 Ocak 2018, 00:00
‘En yüksek ceza verilsin’

İÇİNDEKİLER

Hayatının baharında olan genç kız, cinayete kurban gitti. Annesi isyan etti. Kızının katiline en yüksek cezanın verilmesini istedi. Olay 2 Ocak günü meydana geldi. Durmuş Türkiş (29), eski kız arkadaşı Ceyda Aycan'ı (18) parka çağırdı. Barışma teklifini kabul etmeyen genç kızı tabancayla öldürdü. Katil zanlısı tutuklandı. Öldürülen Ceyda Aycan'ın annesi Sultan Aycan, "Şu an duygularımı anlatamıyorum. Bu nasıl bir duygudur bilemiyorum. Benim tek bildiğim, düşündüğüm aklımdan çıkmayan şey kızım.


Ben kızımı çok özledim, başka bir şey düşünemiyorum. Kızımın katilinin idam edilmesini, müebbet hapis cezası almasını istiyorum. Bir daha gün yüzü göremesin. Gün yüzü göremesin ki bir daha hiçbir kızımıza, çocuğumuza böyle kişiler zarar veremesin. Benim kızım, hayat doluydu, dünya güzeliydi, güzel olarak da gitti. Biz yandık, başkalarının canı yanmasın. O yüzden ona en yüksek ceza verilsin ki, kadın cinayetleri son bulsun" diye konuştu.