UYAP'ın arkasından HAVELSAN çıktı

HAVELSAN’ı dört taraftan saran FETÖ’cülerin, UYAP dahil çok sayıda bilişim sistemini ele geçirdikleri belirlendi. Bilişim sistemlerine ise ‘SÜRAT Bilişim’ eliyle sızıldığı anlaşıldı.

Giriş Tarihi 12 Ocak 2018, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2018, 07:21
UYAP’ın arkasından HAVELSAN çıktı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "kısa adı UYAP olan Ulusal Yargı Ağı Portalı'nı FETÖ'cülere kaptırdık" açıklamasının altından HAVELSAN'daki FETÖ'cüler çıktı. HAVELSAN'ı dört taraftan saran FETÖ'cüler UYAP dahil çok sayıda bilişim sistemini ele geçirdikleri belirlendi. 17/25 Aralık Hükümete karşı yargı darbesi operasyonlarının ardından TÜBİTAK'tan ve TSK'dan atılan yazılımcılar ile Sürat Bilişimin yazılımcıları tarafından kurulan UYAP sistemi sayesinde FETÖ devletin tüm operasyonlarını kontrol etti. HAVELSAN'ın yüzde 10'unu ele geçiren FETÖ'cüler ise ancak geçen yıl temizlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün gerçekleşen Adalet Şura'sında UYAP'ı FETÖ'cülerin ele geçirmesine dikkat çekmesi gözleri UYAP'ın yapıldığı HAVELSAN'a çevirdi. HAVELSAN'da devletin stratejik yazılım programları 17/25 Aralık operasyonundan sonra bile FETÖ'cülerin sığınma yeri olduğu ortaya çıktı. Türkiye gündemine mühendislerin şüpheli intiharlarıyla gündeme gelen HAVELSAN FETÖ'ünün yazılımcı yuvası olarak kullanıldı.

110 MÜHENDİS İHRAÇ
Devletin zirvesini usulsüz dinlemelerde başrol oynayan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın ardından FETÖ ile mücadele kapsamında TÜBİTAK'ta görev yapan Prof. Abdullah Çavuşoğlu'nun Mart 2017 tarihinde HAVELSAN Yönetim Kurulu'na atanmasıyla HAVELSAN'daki FETÖ yapılanma deşifre edildi. Çoğu yazılımcı olan 1300 mühendisin çalıştığı HAVELSAN'da FETÖ ile bağlantılı 110 mühendis işten hemen çıkarıldı.

'SÜRAT' TRANSFER
HAVELSAN'daki FETÖ yapılanmasında en büyük ağı FETÖ'nün bilişim şirketi olan Sürat Bilişim üzerinden gerçekleştirildi. HAVELSAN'a en çok Sürat Bilişimde çalışan yazılım mühendislerinin transfer edilerek göreve başlatıldıkları tespit edildi.

HAVELSAN KUCAK AÇTI
Ayrıca, FETÖ'nün 17/25 Aralık hükümete yargı darbesi girişim operasyonunun ardından TSK başta olmak üzere TÜBİTAK'tan kovulan yazılım mühendislerine de kucak açan kurum yine HAVELSAN oldu.

YÜZDE 10'U FETÖ'CÜ ÇIKTI
HAVELSAN'da FETÖ ile mücadele Mart 2017'de Abdullah Çavuşoğlu'nun göreve başlamasıyla yapılan analizlerde kurumda çalışan mühendislerin yüzde 10'unun FETÖ ile ilişkili olduğu tespit edilmesiyle ayyuka çıktı. FETÖ'cü yazılım uzmanlarının, yargı ve emniyet sisteminin en stratejik projesi olarak adlandırılan UYAP'ın alt yapısını kendilerine bağladıkları belirlendi.

SİSTEMİ BLOKE ETTİ
Hayali yazılımla UYAP üzerindeki tüm bilgileri, önemli operasyonlar ve yargı kararlarını 'abilerine' aktardıkları ve bu şekilde suçlu ya da şüphelilerin kaçması, delil yok etmesi gibi işlemleri yaptıkları belirtiliyor.