Erdoğan'dan Afrin'e operasyon sinyali

Kastamonu'da yaptığı konuşmada Afrin'e operasyon sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözde müttefiklerimize de net mesaj verdi. Erdoğan, "Biz terör örgütünü çok da uzak olmayan bir tarihte iteleyeceğiz. Bölgedeki herkes artık bunu kabullenmeli ve ayağımıza dolanmamalı. Bu nedenle Suriye'deki terör örgütlerine bir gece ansızın gelebiliriz diyoruz. Biz gelmeden pılınızı pırtınızı toplayın gidin" dedi.

Giriş Tarihi 30 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2017, 14:27
Erdoğan’dan Afrin’e operasyon sinyali

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'e yapılacak operasyonun sinyalini verdi. Sözde müttefiklerimize ise mesajı çok netti. Erdoğan, "Biz terör örgütünü çok da uzak olmayan bir tarihte iteleyeceğiz. Bölgedeki herkes artık bunu kabullenmeli ve ayağımıza dolanmamalı." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması:
Madem Suriye'de her şey güllük gülistanlık, 3 milyonun üzerinde insan niye bizim topraklarımızda yaşamaya devam ediyor? Çünkü biz de bu insanlar da biliyor ki sınırın öte tarafında sadece örgüt isimleri, sadece örgüt işaretleri değişiyor, zulüm baki. Dün zalimin adı rejimdi, dün zalimin adı DEAŞ'tı, bugün zalimin adı YPG/PYD'dir. Biz DEAŞ'a ne yaptıysak bu örgüte de aynısını yapacak ve mutlaka sınırlarımızın ötesini güvenli hale getireceğiz.

AYAĞIMIZA DOLANMAYIN
Bu ülke (ABD) bizimle çalışmak istemezse biz ne yapacağız? Kendisi bilir. Bölgedeki herkes şu gerçeği artık kabullenmelidir. Biz bu terör örgütünü çok da uzak olmayan bir tarihte öyle veya böyle tepeleyeceğiz. Talebimiz, bu süreçte kimsenin ayağımıza dolaşmamasıdır.