Sudan'da Erdoğan coşkusu

Sudan’ın başkenti Hartum’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştireceği ziyaret öncesi hazırlıklar yapılıyor. Gazetelerde Erdoğan'ın ülkeye ziyareti manşetten verilirken, ülkede bir çok cadde üzerinde posterler asıldı.

Giriş Tarihi 24 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 24 Aralık 2017, 15:53
Sudan’da Erdoğan coşkusu

İÇİNDEKİLER

Sudan'ın başkenti Hartum'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceği ziyaret öncesi hazırlıklar yapılıyor.


Hartum Valisi Muhammed Hatim Selman, yaptığı yazılı açıklamada, Sudan halkına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uçağının ineceği Uluslararası Hartum Havalimanı ile konvoyunun geçeceği Afrika ve Nil caddelerinde karşılamaları çağrısında bulundu.


Erdoğan ile Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'i, "değişim liderleri ve Arap-İslam halklarının sorunlarının destekçileri" olarak nitelendiren Selman, Sudan ve Türk halklarının aynı dini ve ahlaki değerleri paylaştığını belirtti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinden Sudan halkının yanı sıra Hartum'daki tüm oluşum ve sektörlerin memnuniyet duyduğunu vurgulayan Selman, Erdoğan'ın pazar günü gerçekleştireceği ziyaret için cadde ve sokaklara afişler asıldığını, çeşitli hazırlıkların yapıldığını ifade etti.