Korkmaz'ın ihanet ortağı annesi!

ABD'de süren kumpas davasında tanık yapılan FETÖ'cü polis Hüseyin Korkmaz'ın belgeleri saklaması için annesine verdiğini ortaya çıktı. Haklarında yakalama kararı çıkartılan Korkmaz'ın yakınları ise adreslerinde bulunamadı.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 21 Aralık 2017, 07:31
Korkmaz’ın ihanet ortağı annesi!

İÇİNDEKİLER

FETÖ-ABD'nin tezgahladığı kumpas davasında tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanıklık yapan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) firari sanığı Hüseyin Korkmaz'ın ifadesinde, ''Belgeleri saklaması için anneme verdim'' dediği ortaya çıktı. Korkmaz'ın hakkında yakalama kararı çıkarılan anne-babası ise ikametlerinde bulunamadı.

ANORMALLİK VAR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, 17-25 Aralık darbeye teşebbüs davalarının sanığı ve "Bylock" kullanıcısı olduğu belirlenen eski komiser Hüseyin Korkmaz'ın, ABD'deki Hakan Atilla davasında tanıklık yaparak verdiği ifadeler ve ülkeden kaçışına ilişkin yapılan araştırmalar sonucunda, dikkat çekici unsurlar ortaya çıktı.

6 YAKINI KAYIP
Korkmaz'ın ABD'deki davada tanık olarak verdiği ifadesinde ''Belgeleri saklaması için anneme verdim'' demesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Korkmaz'ın anne ve babası hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Savcılık, kararın ardından adreslerinde bulunamayan anne ve baba ile ilgili yakalama kararı çıkarılması için hakimliğe başvurdu. Nöbetçi hakimlik de Korkmaz'ın anne ve babası hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti. Nöbetçi hakimlikçe "Bylock" kullanıcısı olduğu belirlenen Korkmaz'ın avukatı hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Korkmaz'ın yakalama kararı çıkarılan anne-babası ile eşi, 2 kız kardeşi, ağabeyi ve avukatı hakkında operasyon yapan polis, şüphelileri adreslerinde bulamadı. Polis, Korkmaz'ın 6 yakını için çalışmalarını sürdürüyor.

SONA GELİNDİ
ABD'de 4 haftadır devam eden Hakan Atilla davasında çapraz sorgulamalar tamamlanırken savcılık ve savunma makamı kapanış konuşmalarını yaptı. Sona gelinen davada jüri üyeleri Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın avukatlarından Rocco, bu davada asıl suçlunun iş adamı Rıza Sarraf ve onun rüşvet verdiği Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan olduğunu söyledi. Savunma avukatlarından Victor Rocco , bu davanın Rıza Sarraf'ın bir şovu onun yalanları ve onun işlediği suçlarla ilgili olduğunu söyledi. ABD hükümetinin Sarraf'a ve FETÖ firarisi eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz'a kucak açtığına dikkati çeken Rocco, Atilla'nın "bu düzeneğin mimarı" olduğu iddialarını kanıtlayamadığını ifade etti.