Mahkeme bu itirafları jüriye dinletmedi!

Giriş Tarihi 20 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 20 Aralık 2017, 17:38
Mahkeme bu itirafları jüriye dinletmedi!

İÇİNDEKİLER



ABD'deki kukla mahkeme, Rıza Sarraf'ın 15 Eylül 2016'da hapishenedeyken yaptığı görüşmenin ses kayıtlarını jüriye dinletmedi! Rıza Sarraf "Burada kanun yoktur. yapmadığın işi yaptım demelisin." diyerek yalancılığa hazır olduğunu itiraf etmişti


Rıza Sarraf'ın 15 Eylül 2016'da NY'de hapishenedeyken yaptığı konuşmada. "Aynı yerde yiyoruz, aynı içiyoruz, aynı yerde sıçıyoruz. Bazen biri yemek yerken diğeri tuvaletini yapıyor" demişti.


Sarraf: "Bu boku yemişim dersen, rahat olursun. Senle uğraşmazlar. Bir kısmını da kabul ettim. Başka çarem yoktu. Ömür boyu ceza mi alsaydım? 10 yıl ceza alacağım." Sarraf mahkemede 2016 Ağustos'ta ilk kez itirafçı olma yolu aradığını söylemişti. Bu görüşme 1 ay sonra





Mahkeme bu itirafları jüriye dinletmedi! Sarraf: "Burda kanun yoktur. Burda görmediğin işi gördüm demelisin. Burası böyle. Bu memleket böyle. Görmediğin işi gördüm demelisin" Yani söylediği yapmadığı suçu itiraf etmesi gerektiğini, bu şekilde daha az ceza alacağını belirtiyor.


Mahkeme bu itirafları jüriye dinletmedi! Sarraf: "Mühim olan ne biliyor musun? Suçunu kabul ediyorsun, burada... Bu zülüm burda var, sadece Amerika'da var. Başka ülkelerde yok. Suçunu bir kez kabul ettin mi özgürsün."



Mahkeme sırasında Sarraf'a savunma avukatı sordu. "Dayınla görüşmende yapmadığın bir şeyi yaptım dersen özgür oluyorsun dedin mi?" İki kere soruluyor ikisinde de Sarraf, "bu kesinlikle doğru değil" diyor. Rıza Sarraf ses görüşmelerini inkar ederek yalancı tanıklığını gösterdi!