ByLockçu avukatı planladı, FBI kaçırdı

ABD'de süren global kumpas davasında Türkiye aleyhine yalan beyanlarla tanıklık yapan FETÖ'cü polis Hüseyin Korkmaz'ın Türkiye'den nasıl kaçtığı ortaya çıktı. Korkmaz'ın Türkiye'den kaçışını ByLockçu avukatının FBI ile birlikte planladığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 20 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 20 Aralık 2017, 08:11
ByLockçu avukatı planladı, FBI kaçırdı

İÇİNDEKİLER

ABD'deki Hakan Atilla davasında Türkiye aleyhine tanık olan FETÖ'cü polis Hüseyin Korkmaz'ın ülkeden kaçışını araştıran ekipler şoke edici ayrıntılara ulaştı. Yapılan araştırmalarda Korkmaz'ın Emniyet Müdürlüğü'nden ilişiğinin kesilmesinin ardından 3 Mart 2016'da avukat Ertuğrul Gazi Alperen'e ait işyerinde SGK kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

ABD İLE KAÇIŞINI ORGANİZE ETTİ
Alperen'in ByLock kullanıcısı olduğu, FBI ile Korkmaz'ın kaçırılmasını organize ettiği belirlendi. FETÖ soruşturması kapsamında firari olan Alperen'in polis memurları imamı Süleyman Uysal ve Yunanistan imamı Recep Uzunallı ile irtibatı tespit edildi. Alperen'in 17-25 Aralık'ta haklarında işlem yapılan FETÖ'cü polislerin aynı zamanda Hüseyin Korkmaz'ın da avukatlığını yaptığı belirlendi.

SGK'LI OLARAK YANINDA İŞE GİRMİŞ

HAİN EŞLERİYLE AYNI DERNEKTE
Avukat Alperen'in FETÖ mensuplarının 17-25 Aralık Emniyet Genel Müdürlüğü'nden temizlenmeye başlaması ile kamuoyu oluşturmak üzere kurulan ve K.H.K. kapatılan Günün Mağdurları Derneği üyesi olduğu tespit edildi. Bu derneğin üyeleri arasında Ali Fuat Yılmazer'in eşi Fatma Saadet Yılmazer, Gültekin Avcı, Serdar Güldalı, Tufan Ergüder gibi isimlerin bulunduğu belirlendi. Alperen'in, Hüseyin Korkmaz'ın yakını Fatma Korkmaz'la aynı uçakla Rusya'ya gittiği de tespit edildi.