Sözün bittiği yer

Eski Başbakan Mesut Yılmaz dün hayatının en büyük acısını yaşadı... 38 yaşındaki evladı Yavuz’u son yolculuğuna uğurladı... Cumhurbaşkanı Erdoğan, aileyi yalnız bırakmadı. Berna Yılmaz’ın oğluna son bakışı herkesi ağlattı... Ağabeyini kaybeden Hasan’ın vedası ise hüznün diğer adıydı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2017 Güncelleme 19 Aralık 2017, 02:11
Sözün bittiği yer

İÇİNDEKİLER

Türkiye, dün İstanbul'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne odaklandı... Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın hayatını kaybeden oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz (38) kalabalık bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan da katıldı... Mesut Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz tören öncesi, cami bahçesine kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.



ÇARE BULAMADIK
Yavuz Yılmaz'ın kardeşi Hasan ise ağabeyinin tabutunun başından ayrılmadı. Cenaze namazının ardından helallik alındı. Bu sırada Mesut Yılmaz ve Hasan Yılmaz'ın gözleri doldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra acılı baba ile Yavuz Yılmaz'ın tabutuna omuz verdi. Erdoğan, cenaze aracına kadar giderek cenazeyi uğurladı. Bu sırada görüntülere anne Berna Yılmaz'ın son bakışı yansıdı. Acılı anne, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta kaldı. Yavuz Yılmaz'ın naaşı toprağa verilmek üzere Kanlıca Mezarlığı'na götürüldü. Yılmaz'ın naaşı burada gözyaşları içinde defnedildi. Öte yandan evlat acısıyla yanan Mesut Yılmaz'ın bir süre önce yakın çevresine oğlunun rahatsızlığından bahsettiği öğrenildi. Hastalığa bir türlü çare bulamadıklarını belirten Yılmaz'ın dün taziye evine giden misafirlerine "7 yıldır tedavi ediliyordu fakat bir türlü çare bulamadık. Göstermediğimiz doktor kalmadı. Son olarak da artık tedaviyi reddediyordu. Hayattan hiçbir şeyden mutlu olmuyordu. Allah rahmet eylesin" dediği belirtildi


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Yılmaz'la birlikte Yavuz Yılmaz'ın tabutuna omuz verdi.

YAŞ 35 YOLUN YARISI
imam, konuşmasının bir bölümünde, Cahit Sıtkı Tarancı'ya ait "35 yaş" şiirinden dizeler okudu. Şairin "Yaş otuz beş! Yolun yarısı eder. Dante gibi ortasındayız ömrün. Delikanlı çağımızdaki cevher... Yalvarmak, yakarmak nafile bugün... Gözünün yaşına bakmadan gider" dizeleri herkesi ağlattı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini karşılayan Yılmaz'a taziyelerini iletti.



Emine Erdoğan, anne Berna Yılmaz'ı teselli etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, acılı baba Mesut Yılmaz ile saf tuttu.

Cenaze törenine devletin zirvesi katıldı. Törende, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Ahmet Davutoğlu da yer aldı. Mesut Yılmaz'ın bir dönem koalisyon ortadığı olan Tansu Çiller de Yılmaz ailesini yalnız bırakmadı. Törene katılan diğer isimler ise eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ile Fener Rum Patriği Bartholomeos'tu.


Sevenleri, Yılmaz Ailesi'ni bu acı günlerinde yalnız bırakmadı...​


Tansu Çiller bir dönem birlikte siyaset yaptığı Mesut Yılmaz'ı yalnız bırakmadı.


Furkan KARA-Mustafa KAYA-Saffet AZAK-Kübra USTA-Halay MURATHAN-Zeynep ACAR