Erdoğan'ın yüzüne samimi itiraf

"Anadolu Dünya Dolu" programında spor, iş ve turizm dünyasından insanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Etkinlikle Erdoğan'la kısa bir süre sohbet gerçekleştiren Antalyaspor'un dünyaca ünlü forveti Samuel Eto'o; "Avrupa'nın dört bir yanında futbol oynadım yüzlerce kişiyle tanıştım ama hoşgörü ve sevgiyle Türkiye'de tanıştım" dedi.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 19 Aralık 2017, 11:01
Erdoğan’ın yüzüne samimi itiraf

İÇİNDEKİLER

Çeşitli ülkelerden gelerek Türkiye'ye yerleşen spor, iş ve turizm dünyasından isimler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı "Anadolu Dünya Dolu" programında bir araya geldi. Spor dünyasından Eto'o, Quaresma, Muslera, Janssen, Bafetimbi Gomis, Moussa Sow, Bobby Dixon ve Ramil Guliyev gibi isimlerin yer aldığı organizasyonda önemli mesajlar veren Erdoğan,"Ülkemize gelen herkese gönlümüzü açıyoruz. Bizim göçmenler konusunda başımız ne kadar dikse, modern olarak tanımlanan ülkelerin başı o kadar eğiktir" dedi.

ERDOĞAN: BİZİM YÜZ KARAMIZ YOK
Erdoğan şöyle devam etti: "Siz bakmayın bugün Avrupa'nın Amerika'nın göçmenleri dışladığına, bu coğrafyaların hepsi göçmenler tarafından meydana getirildi. Çok büyük acılar, utançlar da vardır. Bizim böyle bir yüz karamız asla yoktur. İspanya'da Yahudileri kovulduklarında ecdadımız onlara kapılarını açtı. Bugün de Suriye'den, Irak'tan kardeşlerimiz başları sıkıştığında Anadolu'ya yönelmişlerdir. Kardeş bu zamanda kardeştir.".

ETO'O: SEVGİYİ BURADA BULDUM
Yabancı sporcular da Türkiye'de her zaman hoşgörü ile ağırlandıklarını belirtirken Antalyaspor'un yıldızı Eto'o "Avrupa'nın dört bir yanında futbol oynadım yüzlerce kişiyle tanıştım ama hoşgörü ve sevgiyle Türkiye'de tanıştım" ifadesini kullandı.



Beşiktaş'ın Portekizlisi Ricardo Quaresma da "Sokağa çıktığımda, sahaya adım attığımda, hayatımda aradığım anlamı İstanbul'da buldum. Büyük bir şehir ve harika insanlar. Burada aradığımı buldum" diye konuştu.

Basketbolcu Dixon ise "Bir profesyonel olarak geldim Türkiye'ye, şimdi bir Türkiye sevdalısı olarak yaşıyorum" ifadelerini kullandı.