Erdoğan İslam dünyasının lideri oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam dünyasına liderlik etmesi ve İslam devletlerini toplayarak Kudüs konusunda ortak bir şekilde hareket ettirmesi Alman yetkilileri rahatsız etti.

Giriş Tarihi 16 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 16 Aralık 2017, 14:58
Erdoğan İslam dünyasının lideri oldu

İÇİNDEKİLER

ABD'nin skandal Kudüs kararı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlik yaparak topladığı İslam İşbirliği Teşkilatı'nda alınan kararlar ve Erdoğan'ın İslam dünyasına liderlik yapması Almanlar'ı rahatsız etti.

"TRUMP'IN KARARI ERDOĞAN'A YARADI"
Pierini, Erdoğan'ın yön verdiği Türk dış politikasında, özellikle İsrail ile ABD'ye yönelik sert söylemlerde, aslında iç siyasetin çok büyük rol oynadığına dikkat çeken, ABD başkanı Trump'ın Kudüs kararının aslında Erdoğan'a yaradığını savundu.

Marc Pierini, "Trump kararını, Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlığını yürüttüğü bir dönemde açıkladı. Bu Erdoğan'ın liderlik ortaya koyarak İslam Konferansı Teşkilatı'nda bir tür oybirliği sağlaması için vesile oldu. Bu bağlamda, Trump'ın Kudüs kararı, Erdoğan'ı hem iç siyasette hem de uluslararası alanda güçlendirdi" şeklinde konuştu.

Düşünce kuruluşu Alman Marshall Fonu'nun (GMF) Türkiye Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı'ya göre, zirve gerçek anlamda bir başarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da zirveyle birlikte kendisini İslam dünyasının bir lideri olarak ortaya koymayı başardı."Trump'ın kararı Erdoğan'a yaradı"