FETÖ “son operasyon” diye diye sonunu böyle getirdi

25 Nisan 2015'te 70'e yakın FETÖ'cüyü salıverme girişiminde bulunan kamikaze hakim Mustafa Başer'in, talimatı elebaşı Feto'dan aldığının en net kanıtı ortaya çıktı. Pensilvanya'nın emrindeki FETÖ'cü hakim Başer'in sosyal medyada da FETÖ'nün operasyon hesaplarının sıkı bir takipçisi olduğu ortaya çıktı. FETÖ'cü hesaplar 2015'teki ihaneti daha gerçekleşmeden sosyal medyadan bildirmiş ümitsizliğe kapılan tabanlarına moral vermek istemişlerdi.

Giriş Tarihi 15 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 15 Aralık 2017, 14:35
FETÖ “son operasyon” diye diye sonunu böyle getirdi

İÇİNDEKİLER

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 2015 yılında FETÖ tutuklularının salıverilmesine yönelik kamikaze hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'e imzalı mektupla salıverilme talimatı verdiği ortaya çıktı. Savcılık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhine en büyük delilin ele geçirildiğini açıkladı. Delillerde elebaşı Gülen'in örgüt elebaşısı Gülen'in 2015'te dönemin İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi hakimi FETÖ'cü Metin Özçelik'e tutukluların salıverilmesi için gönderdiği mektup yer alıyor.

FETÖ'cü 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer, 25 Nisan 2015'te 70'e yakın FETÖ'cü militanı üst mahkeme kararına rağmen serbest bırakmaya çalışmıştı. Olay "kamikaze hakimler" olarak anılmıştı.

FETÖ'cüler o tarihte sosyal medyada bu operasyonun geldiğini haber vermiş, zor durumdaki militanlarına moral aşılamaya çalışmıştı. Türkiye'deki etkin mücadele ile darbe üstüne darbe yiyen örgüt son bir umut olarak FETÖ'cülerin bu salıverilme operasyonuna sarılmıştı.

FETÖ'nün kamikaze hakimi Mustafa Başer'in takip ettiği Twitter'daki FETÖ'cü hesaplar 25 Nisan 2015'teki ihanet için 'son operasyon' yazıyordu. Pensilvanya'dan emir alan kamikaze hakim Başer, FETÖ'nün operasyon hesaplarının sıkı bir takipçisiydi. 2015'teki ihanet öncesi FETÖ'cü hesapların ellerindeki tek umut olan 'son operasyon'a sarılışı ve sonrasındaki hayal kırıklıkları işte böyle yansıdı.

İşte Başer'in takip ettiği 25 Nisan ihanet operasyonuna destek veren FETÖ'cü o hesaplar:



2015'teki ihanet girişimi öncesinde operasyonu 'müjdeleyen' sosyal medyadaki FETÖ'cülerin bu ihanete çok ümit bağladıkları ortaya çıkmıştı. Bugün ağır darbe yiyen örgütün militanlarından kaçabilenler dünyanın dört bir aynına dağıldı, kaçmayı beceremeyenler aldıkları cezalarla hapiste ihanetlerinin bedelini ödüyor.

İşte 2015'te FETÖ'cü hesapların sevinci:



Örgüt lideri Feto'nun talimatıyla 2015'te yargılanan 70'e yakın FETÖ'cüyü serbest bırakma girişiminde bulunan Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in ihaneti öncesinde harekete geçen FETÖ'cü hesaplar ihanetin mesajını böyle duyuruyordu.



Kamikaze hakimi Mustafa Başer de FETÖ'nün algı yönetimi yaptığı operasyon hesabı Fuat Avni'nin takipçilerinden biriydi. Örgütün operasyon hesabı Fuat Avni 2015'teki ihaneti böyle haber vermişti.


FETÖ'nün büyük 'abi'lerinden Abdullah Birlik Twitter'dan , FETÖ'cüleri salıveren Mustafa Başer'e "makam-ı Yusuf-u ziyaret ettin üzülme" demişti.

FETÖ tabanındaki umutsuzluk ve hayal kırıklığı da böyle yansıdı.