Kiralık kumpas

FETÖ firarisi eski polis Hüseyin Korkmaz, Washington’dan yardım aldı. 17-25 Aralık kumpasına ilişkin belgelerle kaçtı. Sahte belgeleri ABD’ye ulaştırdı. Zarrab davasında tanık kürsüsüne çıkıp kirli pazarlığı anlattı: Oturduğum apartmanı savcılık tuttu, kirasını savcılık ödüyor. FBI 50 bin dolar, savcılık ise 900 dolar verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2017 Güncelleme 14 Aralık 2017, 02:29
Kiralık kumpas

İÇİNDEKİLER

Amerika, Türkiye'de darbe yapmaya kalkan FETÖ'cülerle birlikte hareket etti. Kirli işbirliği, Sarraf davasında gözler önüne serildi. ABD'deki FETÖ'cülerin duruşmaları yakından takip etmeleri ve sosyal medyada Türkiye aleyhine karalama kampanyası yürütmeleri dava sürecindeki FETÖ izlerini gözler önüne serdi. Mahkeme salonu, Türkiye'ye iftira atma merkezi haline geldi. New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanık kürsüsüne çıkan isim, FETÖ firarisi eski polis Hüseyin Korkmaz idi.

İHANET ANLAŞMASI
17-25 Aralık kumpasının ardından tutuklanıp daha sonra serbest kalan Korkmaz, 17 Aralık operasyonuna ait belgeleri ABD'ye kaçıran bir isimdi. Korkmaz, belgelerle birlikte ABD'ye nasıl firar ettiğini, "Bir kaçakçıyla anlaştım. ABD'nin de yardımıyla kaçtım" diye özetledi. Kaçırdığı kumpas belgelerini ABD'li savcılara veren Korkmaz, bunun karşılığında ABD'den maddi destek aldığını da itiraf etti. Tanık olarak ifade veren Korkmaz, "Savcılık 3 defa 300 dolar, toplamda 900 dolar verdi. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da 50 bin dolar verdi. Oturduğum apartmanı savcılık tuttu, kirasını savcılık ödüyor" dedi. Korkmaz, ayrıca yapılan yardımların hiçbirini kendisinin talep etmediğini de sözlerine ekledi. FETÖ firarisi Korkmaz'ın açıklamaları, davanın Türkiye'ye karşı bir kumpas davası olduğunu bir kez daha belgeledi.



Kumpas belgelerini ABD'ye veren firari Korkmaz, New York'ta savcılık tarafından kirası ödenen lüks dairesinde keyif çatıyor.