Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan +2 istihdam çağrısı!

Beştepe'de düzenlenen İstihdam Şurası Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyüme oranı ikiye katlandığına göre, artı 2 istihdam sağlayacak olursak bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletecek ve ülkeyi kıskananları çıldırtacaktır. İşadamlarımıza sesleniyoruz: Var mıyız? Her müessese ikişer kişi istihdam ederse Allah'ın izni ile yüzde 11,1'i yükseltmeye devam ederiz" dedi.

Giriş Tarihi 14 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 14 Aralık 2017, 15:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan +2 istihdam çağrısı!

İÇİNDEKİLER

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstihdam Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin geleceği ile ilgili kriz tellalarına vereceğimiz en güzel cevap istihdamda gerçekleştirdiğimiz 1,5 milyon kişilik ilave istihdamdır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: Allah'ın izniyle önümüzdeki tüm engelleri aşarak hedeflerimize ulaşırız. Devletin sağladığı teşvikler elbette çok önemlidir. İstihdam seferberliğimize katılan iş dünyamızın tüm mensuplarına ve süreci organize eden bakanlığımızın, birliğimizin yönetimlerine velhasıl bu seferberliğe katılan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şurada yaptığı konuşmada geçen yıl ki istihdam seferberliğine dikkat çekerek işadamlarına yeni bir çağrıda bulundu. Erdoğan, "Büyüme oranı ikiye katlandığına göre, artı 2 istihdam sağlayacak olursak bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletecek ve ülkeyi kıskananları çıldırtacaktır. İşadamlarımıza sesleniyoruz: Var mıyız? Her müessese ikişer kişi istihdam ederse Allah'ın izni ile yüzde 11,1'i yükseltmeye devam ederiz" dedi.

"ARTI 2 İSTİHDAM SAĞLAYACAK OLURSAK BU ÜLKEYİ KISKANANLAR ÇILDIRACAK"
İstihdam seferberliğine katılan iş dünyasının tüm üyelerine, katkı sağlayan herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Eğer istersek sağlanan 1,5 milyonluk ilave istihdam, 'Eğer istersek başarabiliriz' anlamına geliyor. İstihdam teşviklerini önümüzdeki dönemde de sürdürüyoruz. İşadamlarımızdan yeni bir ricam olacak. Çünkü bu istihdam seferberliğini herhalde sürekli devletten beklersek ciddi bir yanılgı olur. 1,5 milyon üyesi olan TOBB, yılbaşında kendisinden bütün üyelerinin art 1 istihdam sağlamasını istemiştik. Büyüme oranı ikiye katlandığına göre, artı 2 istihdam sağlayacak olursak bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletecek ve bu ülkeyi kıskananları çıldırtacaktır. İşadamlarımıza sesleniyoruz: Var mıyız? Her müessese ikişer kişi istihdam ederse Allah'ın izni ile yüzde 11,1'i yükseltmeye devam ederiz.

İŞ DÜNYASINA YÖNELİK TEŞVİK PROGRAMLARI
2017 yılında çalışan başına düşen prim ve vergi desteği her sigortalı için 12 ay olacak şekilde önümüzdeki yılda devam edecek. Kadınlar 18-25 yaş arası gençler ve engelliler bu sistemden bir buçuk yıl süreyle yararlanabilecek. Buradaki rakamlar yeni asgari ücrete göre düzenlenecek.. Bu teşvikin 2020 yılına kadar süreceğini de ifade etmek istiyorum.

"ESNAFA MÜJDE! BİR AY SENDEN BİR AY BENDEN"
Esnaflara müjdemiz var. 3 ya da daha az çalışanı olan esnaflarımızın primlerinin bir ayını kendileri bir ayını devlet ödeyecek. Yani esnaflarımıza, imalatçılarımıza, küçük işletmecilerimize bir ay senden bir ay benden diyoruz. Bu teşvik de 12 ay sürecek. İş başı eğitim programlarına katılanlara günlük 54 lira harçlık vermeyi ve GSS primlerini karşılamayı sürdüreceğiz. Ayrıca geleceğin meslekleri olarak görülen siber güvenlik gibi alanlarda iş başı programlarına katılan gençlerimizin eğitim ve günlük 75 lira cep harçlığı almalarını sağlayacağız. İş başı eğitim programlarında kadınlara ayrı bir yer veriyoruz. Bu programlara katılan kadınlara iki ila beş yaş arasındaki çocukları için aylık 400 lira bakım desteği vereceğiz. Mesleki eğitim programlarında da revizyona gidiyoruz.

"İŞÇİ BULAMAYAN SANAYİCİLERİMİZ VAR"
Sanayicilerimiz işçi ve eleman bulamamaktan yakınıyor. Bu çelişkiyi ortadan kaldırmak için özel sektörle iş birliği yapıyoruz. Yurt dışından çalışmak için şoför getiriyorlar. Böyle bir durum var. Mesleki eğitim ve işbaşı eğtim programlarını birlikte düzenleyen yeni bir sistem getiriyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN O İSİMLERİ ÖDÜLLENDİRECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Şubat'ta başlattığı istihdam seferberliği işgücüne katılımı tarihi zirveye taşıdı. Türkiye bir yılda 1.8 milyonu aşan istihdamla rekor kırarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de "Daha da büyük hedeflere" sloganıyla yapılacak İstihdam Şurası'nda seferberliğe destek veren ve en çok istihdam yaratan firmalara, işadamlarına ödül verecek. Erdoğan, 2018'de uygulanacak yeni istihdam teşviklerini açıklayacak ve iş dünyasının yanında olmaya devam edecekleri mesajını verecek.