İşte ABD'nin yeni kirli planı

TIR’larla verdiği silah ve mühimmat desteği yetmedi, ABD, YPG’ye olan desteğini bölgede fabrika kurarak devam ettiriyor!

Giriş Tarihi 13 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 13 Aralık 2017, 10:18
İşte ABD’nin yeni kirli planı

İÇİNDEKİLER

Trump'ın "YPG'ye silah yardımını keseceğiz" diyerek Türkiye'ye "mavi boncuk" dağıttığı açıklamasının arka planı aydınlanıyor. Suriye'deki terör unsurlarına olan desteğini gizleme ihtiyacı bile duymayan ABD, gönderdiği binlerce TIR silah ve mühimmatın ardından, şimdi de silah fabrikası kuruyor. ABD, YPG'nin kontrolündeki Afrin'de mayın ve top fabrikası kurmak için kolları sıvadı. Bu adımıyla ABD, terör fabrikatörlüğüne de soyundu!

TERÖRE HİZMETTE SINIR TANIMIYOR!
Geçtiğimiz haftalarda ABD Başkanı Donald Trump'ın sarf ettiği "YPG'ye silah yardımını keseceğiz" açıklaması, gün geçtikçe netleşmeye başladı.

Ankara'ya karşı farklı, terörist YPG'ye karşı farklı konuşan ABD, dünyanın gözü önünde 4 bin TIR'a yakın silah ve mühimmatı teröristlere göndermişti. ABD şimdi de Afrin'de mayın ve top imalatı için YPG'nin fabrika kurmasını desteklemeye başladı. Yaklaşık 3 bin askeriyle YPG militanlarına eğitim veren ABD, kurduğu fabrikayla da terör örgütüne top ve mayın sağlamış olacak.

TRUMP, MANŞETLERİ SÜSLEMİŞTİ!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği bir telefon görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump'ın "YPG'ye silah verilmemesini" taahhüt ettiğini söylemişti.

Çavuşoğlu, "Sayın Trump net bir şekilde talimat verdi, bundan sonra YPG'ye silah verilmeyecek. Konuşmanın ileriki aşamalarında bir kere daha, kapatmadan önce bu sözünü teyit etmiştir" diye konuşmuştu. Dün verdiği bir mülakatta ise Çavuşoğlu, "Eğer ABD Başkanı'nın sözü Pentagon'a geçmiyorsa, netice itibarıyla bizi de ilgilendirir. Çünkü YPG'ye verilen silahlar bize yönelik tehdittir. İnşallah sözünü tutar" diye konuştu.

ABD ve YPG'den mayınlı tuzak! YPG'ye silah yardımını keseceklerini Ankara'ya bildiren Beyaz Saray, şimdi de Afrin'de mayın ve top imalatı için YPG'nin fabrika kurmasını destekliyor. YPG'ye TIR'larla ve uçaklarla silah yardımını devam ettiren ABD'nin, hem Ankara'nın tepkisini çekmemek hem de terör örgütüne daha rahat yardım etmek için bölgede fabrika kurmaya başladığı belirtildi. Yaklaşık 3 bin askeriyle YPG militanlarına bölgede eğitim veren ABD, kurduğu fabrikalarla terör örgütünün top ve mayın ihtiyacını karşılayacağı ifade ediliyor. ABD, bu şekilde hem terör örgütlerine olan desteğini sürdürecek hem de Türkiye'nin olası Afrin operasyonuna karşı önlem aldığına dikkat çekiliyor.

FABRİKADA AĞIR SİLAH ÜRETİLECEK
ABD'nin YPG'ye yardımlarının yanı sıra Türkiye'nin Afrin'e harekât düzenleme ihtimalini de göz önünde bulundurarak, YPG'nin kontrolünde fabrikaların kurulmasına önayak olduğu da belirtiliyor. Yaklaşık 3 bin askeriyle özellikle Afrin bölgesinde YPG'li militanları eğittiği ve YPG'nin kendi mühimmatını üretmesi için ABD'nin çaba sarf ettiği kaydedilirken, aynı zamanda YPG'li militanların yerleşik düzene geçmesini sağlayarak, ileride elini güçlenmesini istediği de belirtiliyor. ABD'nin bu taktikle uzun zamandır arasında soğuk rüzgârlar esen Türkiye'nin Afrin'e harekat yapmasını önlemek ve bölgede kendisinden habersiz hareket etmeyen bir yapı da kurmayı amaçladığı düşünülüyor.