Türkiye’den, FETÖ’cü vakfı akredite eden AGİT’e tepki

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı toplantılarına FETÖ bağlantılı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın alınmaması için girişimlerde bulundu

Giriş Tarihi 12 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 12 Aralık 2017, 01:57
Türkiye’den, FETÖ’cü vakfı akredite eden AGİT’e tepki

İÇİNDEKİLER

ONURSAL başkanı FETÖ elebaşısı olan ve terör örgütünün bir propaganda makinesi olarak kullandığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) düzenlediği etkinlikler için akreditasyon almasına Türk yetkililer sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nı toplantılarına kabul eden AGİT'e karşı gerekli adımların atılması talimatını verdi.

'BOŞ KOLTUK'
Avusturya'nın başkenti Viyana'daki AGİT Toplantıs'nda Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Büyükelçi Ahmet Yıldız, "Cumhurbaşkanımızı öldürmeye kalkışmış, 250 vatandaşımızı şehit etmiş darbecilerle aynı çatıda bulunmamız kabul edilemez. AGİT'in toplantılarına dışarıdan katılımı yönetecek etkin ve net kurallar geliştirmesi gerekiyor. Aksi takdirde Türkiye 'Boş koltuk diplomasisi' uygulayarak toplantılara katılmaz dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Herkes elini kolunu sallayarak toplantılara girmesin. "Bugün FETÖ yarın PKK girer" diyerek tepkimizi dile getirdik" dedi.

SABAH