Ahmet Hakan'ın şaşırtan değişimi

Geçmişte İslamcı iken bir anda Doğan medyasına geçen ve hızla Nişantaşı'na uyum sağlayan, 29 yıl önceki bir sinema salonunda, Kudüs davası nedeniyle İsrail'i protesto ederkenki fotoğrafını paylaşan Ahmet Hakan, "Yıllardır hiçbir şey değişmedi" dedi.

Giriş Tarihi 12 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 12 Aralık 2017, 12:12
Ahmet Hakan’ın şaşırtan değişimi

İÇİNDEKİLER

Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını duyurduğu açıklamasının ardından İsrail devletinin Filistin topraklarını işgal edip Müslümanlara uyguladığı zulüm yeniden dünya gündeminde.

Türkiye'de, dünyanın diğer Müslüman ülkelerinden biraz farkla Kudüs hassasiyeti oldukça yüksek. Ülkemizde eskiden beri İsrail, Filistin'i işgal etmesi nedeniyle çeşitli şekillerde protesto ediliyor.

DEĞİŞMEDİ DEDİ AMA...
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü yazısında, 29 sene öncesine İsrail'i protesto ederken çekilen fotoğrafını paylaştı ve "Yıllardır hiçbir şey değişmedi, Orta Doğu aynı"dedi. Orta Doğu'da belki bir şey değişmemiş olabilir ama Ahmet Hakan'ın değişimi parmak ısırtacak cinsten. Doğan medyasına geçtikten sonra Nişantaşı'na oldukça iyi uyum sağlayan Ahmet Hakan'ın Hürriyet'in sahibi Aydın Doğan'a garsonluk yaptığı fotoğraf ise halen akıllarda. Ahmet Hakan'ın İsrail davasına sahip çıkan o zamanki haliyle şu anki hali arasındaki değişim 'Nereden nereye?' dedirtti.

AHMET HAKAN'IN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAF VE YAZISI
"Sene: 1988. İsrail, yine zulmediyor. Biz de bir sinema salonuna doluşup 'İsrail'i Kınama Gecesi' yapıyoruz. 'Mescid-i Aksa'yı Gördüm Düşümde' diye şiirler okuyup 'Kahrolsun İsrail' diye sloganlar atıyoruz.

Şu fotoğrafın çekilmesinin üzerinden şunca zaman geçti. Benim sakallar ağardı. Yarım asırlık çınar haline geldim. Ve fakat... Hiçbir şey değişmedi.



​NEREDEN NEREYE?

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın şaşırtan değişimi bu fotoğraflarla akılda.