Global kumpas ABD'li savcının elinde patladı

ABD'deki 17/25 Aralık kumpasının global ayağı olan davada Rıza Sarraf'ın verdiği ifadeler Türkiye'yi hedefe koymaya yetmeyince davanın savcısı David Denton küplere bindi. Davada bir ilerleme kaydedilememesi nedeniyle mahkemenin gidişattan hoşnut olmadığı gözlendi.

Giriş Tarihi 08 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 08 Aralık 2017, 09:37
Global kumpas ABD’li savcının elinde patladı

İÇİNDEKİLER

ABD'deki kumpas davası şer odaklarının ayağına dolanıyor! Sarraf davasının üzerinden uzunca bir süre geçmesine rağmen ilerleme kaydedememesi Savcı David Denton'u gerdi. Sarraf'ın konuşmalarını sürekli basına servis ederek yönlendirme yapmaya çalışan Denton'un gidişattan memnun olmadığı iddia edildi. Çünkü Sarraf, kendi yaptıklarını anlatmakla ve savcılığın gösterdiği, kaynağı belli olmayan belgeleri doğrulamakla yetindi. Gelinen noktada Sarraf'ın anlattıklarının Türkiye'ye yönelik kurulan kumpasın hedefi olan mahkumiyet kararına yetmediği ifade edildi.

MORALLERİ BOZULDU
Sarraf'dan istediği belgeleri elde edemeyen savcılık makamında moraller bozulurken, davanın da çıkmaza gittiği görülüyor. Rıza'nın aynı bilgiler etrafında dolanması davanın olduğu yerde saymasına neden oluyor.

DAHA AĞIR BİR CEZA ALABİLİR
Davayı yakından takip eden ABD'li hukukçuların birçoğu, davanın gidişatının Rıza'nın aleyhinde olduğunu savundu. Rıza'nın istenileni verememesi ve geçtiğimiz günlerde, "Hapisten çıkmak için yalan söylemek gerekiyor" ifadelerini kullandığını kabul etmesi, Rıza'yı umduğundan daha ağır bir cezayla karşı karşıya bırakabilir. Buna en büyük gerekçe ise Rıza'nın yalan söylediğini kabul etmesi olarak gösteriliyor.