Sarraf-FETÖ işbirliğinin kanıtı

ABD’deki davaya götürülmek istenen, Sarraf’ın holdingine ait bir harddisk çıktı. Polise gelen ihbara göre, ofisin sahibi şüpheli FETÖ üyesi ve FETÖ’cü polislerle çalışıyor.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2017, 01:58
Sarraf-FETÖ işbirliğinin kanıtı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rıza Sarraf hakkında başlatılan soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. ABD'de görülen davada tanık olan Sarraf'a ait Roysar Holding'deki bir harddiskin ABD'ye götürülmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında geçen hafta, Sarraf'ın ve ABD'deki avukatlarının talimatıyla ABD'deki yargılamayı yapan mahkemeye evrak nakletmeye çalışan 3 şüpheli tespit edilmiş ve gözaltına alınmıştı.

DAVADAN 6 GÜN ÖNCE İMZALI İHBAR
ABD'deki davanın başlamasına 6 gün kala İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne imzalı bir ihbar maili geldi. Sarraf'ın sağ kolu Regaip A. ile birlikte çalıştıklarını söyleyen ihbarcı, kimliğinin gizli kalması şartıyla Sarraf'la ilgili bazı bilgileri paylaştı. Regaip A., arkadaşları Mustafa H. ve Sinem A.'nın FETÖ üyesi olduğunu söyleyen ihbarcı şu ifadeleri kullandı: "Bunlara görevden alınan FETÖ'cü polisler sürekli evrak getirirler. Bunlar da bu belgeleri alıp ABD'ye götürüyor. Yine FETÖ'cü polisler yanlarına geldiler ve bunlara bir şeyler getirdiler. FETÖ'cü polislerin getirdiği şeyleri ABD'ye götürmeden yakalayın."



ŞÜPHELİNİN OFİSİNDEN ÇIKTI
İmzalı ihbar sonrası harekete geçen savcılık Regaip A., Mustafa H. ve Sinem A.'yı teknik takibe aldı. 3 şüphelinin de Sarraf'la irtibatlı olduğu tespit edildi. Yapılan operasyon doğrultusunda 3 şüpheli de gözaltına alındı. Rıza Sarraf'ın mahkemede kullanmak istediği ve şüphelilerin ABD'ye göndermeye çalıştığı Roysar Holding'e ait bilgileri içeren harddisk de bilişim uzmanı olan Mustafa H.'nin ofisinde bulundu.



SUÇLAMALARI REDDETTİ
Savcılık, Sarraf'a ait Roysar Holding'in bazı bilgilerini içeren harddiskin, davada kullanılmak üzere Sarraf'ın avukatı Şems Al Bazz'ın talimatıyla ABD'ye gönderilmesinin planladığını tespit etti. Emniyetteki ifadesinde ihbarcının öne sürdüğü 'FETÖ üyesi' iddiasını reddeden Mustafa H., 19 Kasım tarihinde avukat Şems Al Bazz'ın kendisini aradığını, Roysar Holding'e ait bilgileri içeren harddiskin yedeklerinin olup olmadığını sorduğunu belirterek, söz konusu harddiski veya başka bir belgeyi ABD'ye göndermediğini savundu.

SABAH