Hürriyet KK’nın iftiralarına çanak tuttu

Kılıçdaroğlu yine iftira siyasetiyle FETÖ'nün sözcüsü oldu. 2015 yılında yalan olduğu mahkemece ortaya konmuş FETÖ'nün algı oyunu için kullandığı yalanları ısıtıp gündeme getirdi. Hürriyet bu fırsatı kaçırmadı hemen algı oyunu yapmaya çalıştı. KK’nın yalan ve iftiralarına destek veren Hürriyet, bugün 2 yıl önce yalan dediği MİT belgesi doğruymuş gibi haber yaptı.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2017, 11:09
Hürriyet KK’nın iftiralarına çanak tuttu

İÇİNDEKİLER

Küresel çete ve içerideki taşeronları Türkiye'ye zarar vermek için ellerinden geleni yapıyor. ABD'deki kumpas davasıyla bağlantılı her geçen gün bir hamle yapmaya çalışıyorlar.

İpleri FETÖ'nün elinde olan Kılıçdaroğlu iftiralarının dozunu sürekli artırıyor. Günler öncesinden duyuru yapmaya başlayan CHP, Kılıçdaroğlu'nun dünkü konuşması için 'bomba' açıklamalar olacak diyordu. Kılıçdaroğlu her zamanki gibi baltayı taşa vurdu. FETÖ'nün 2014'te kullandığı yalanları yeniden ısıtıp getirmek dışında bir şey yapamadı. MİT'in elinde Rıza Sarraf'la ilgili bir belge olduğunu ve dönemin hükümetini uyardığını iddia eden Kılıçdaroğlu, bu konunun 2015 yılında mahkemeye taşındığını ve MİT'in mahkemeye yolladığı yazılı belge ile yalanlandığı gerçeğini gizledi.

Türkiye'nin karşısında kim varsa hemen onun tarafını seçen Hürriyet ise bu fırsatı kaçırmadı, algı operasyonu yapmaya girişti. 2015 yılında MİT'in Sarraf hakkındaki açıklamasını haber yapmış ve Kılıçdaroğlu'nun iddialarının yalan olduğunu kabul etmişlerdi. Bugün ise Kılıçdaroğlu'nun aynı iddialarını yeniden manşetlerine taşıyarak 2 yıl önce yalan dediği MİT belgesi doğruymuş gibi haber yaptı, asıl amaçlarının habercilik değil tetikçilik ve algı yönetimi olduğunu gözler önüne sermiş oldular.


Hürriyet, 2015'te aynı iddiaların yalan olduğunu böyle haberleştirmişti.

Gazeteci Nedim Şener bugünkü yazısında 'MİT belgesi' iddialarının perde arkasını yazdı. Şener, yalanın ardındaki FETÖ bağlantısına dikkat çekti.

Nedim Şener'in yazısında o kısım şöyle:
Peki 18 Nisan 2013'te MİT'in Başbakan'a sunduğu böyle bir rapor var mı? Bu rapor iddiası hakkında FETÖ'den soruşturma bulunan firari bir kadın gazeteci tarafından 5 Ocak 2014'te bir internet sitesinde gündeme getirildi. Sonra başka gazetelerde de yayınlandı.

Kılıçdaroğlu belgeyi ilk kez 27 Ocak 2014 tarihli grup konuşmasında gündeme getirdi. Sarraf'ın avukatları belgenin sahte olduğuna dair Kılıçdaroğlu hakkında hakaret davası açtı. Davaya bakan İstanbul 9.Asliye Hukuk Mahkemesi belgeyi MİT'e sordu.

Mahkeme'nin talebi üzerine MİT'den 16 Ocak 2015 tarihli şu yanıt geldi; "18 Nisan 2013 tarihli Rıza Sarraf'ın suç işlediğine dair tespitleri içeren, teşkilâtımız tarafından hazırlanarak Başbakanlık makamına sunulan bir rapor bulunmamaktadır." Duruşmalara Kılıçdaroğlu'nun avukatları da katılmış.

Yazıyı, "MİT 'suç işlediğine dair belge bulunmamaktadır' diyerek kelime oyunu oynuyor" diye yorumluyorlar. Basit bir internet taramasıyla bu anlattıklarım teyit edilebilir.

Oysa CHP Genel Başkanı Özgür Özel ne demişti; "Salı günü büyük bomba patlayacak. Bu sefer genel başkanınız, Zarrab'ın bu belgeleri kimden ve ne karşılığından temin ettiğini açıklayacak" Siz patlayan bir bomba duydunuz mu?