17/25 Aralık kumpasının ihbarları ABD'den

FETÖ'cü polislerin hazırladığı ve Rıza Sarraf'ın ABD'deki davasının da temelini oluşturan sahte belgelerle hazırlanan fezlekenin temelini, ABD’deki bilgisayarlardan gelen 12 ihbarın oluşturduğu tespit edildi.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2017, 09:06
17/25 Aralık kumpasının ihbarları ABD’den

İÇİNDEKİLER

Türkiye'ye kumpas kurmak amacıyla dış mihrakların hazırladığı 17/25 Aralık kumpasının ABD'de hazırlandığı kesinleşti. Davanın temelini oluşturan sahte belgelerin FETÖ'cü polislere ABD'den 'ihbar maili' adı altında gönderildiği ortaya çıktı.

FETÖ'NÜN İLK KUMPASININ İHBAR MAİLLERİ AMERİKA'DAN ÇIKTI
15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye'ye diz çöktüremeyen güçlerin yeni saldırı planı olan Sarraf davasına dayanak olan 17/25 Aralık kumpas ihbarlarının adresi ABD çıktı. Davanın FETÖ - ABD kumpası olduğu kanıtlandı. İstihbarat birimleri 17 Aralık kumpası soruşturmasının başlangıcı olarak gönderilen ihbarların geldiği bilgisayarları takibe aldı. Yapılan incelemede bilgisayarların ucu ABD'ye uzandı. 192.187.99.61 IP numaralı bilgisayarın ABD'de faaliyet gösteren DATASAHACK-LC adlı şirkete ait olduğu ortaya çıktı. Bu bilgisayardan yapılan ihbarın tarihi ise 21 Haziran 2013.

BİR GÜNDE 12 YALAN İHBAR
17 Aralık kumpasından yaklaşık bir ay önce 22 Kasım 2013'te yine ABD'de faaliyet gösteren Huricane Electric şirketine ait bilgisayardan bir başka kumpas ihbarı yapıldığı tespit edildi. Aynı şirkete ait olduğu ortaya çıkan bir başka bilgisayardan ise 1 Ağustos 2013 günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 12 ayrı ihbar maili gönderildiği tespit edildi.

İÇERİK: GANA ALTIN
ABD'den gelen sözde ihbarlar dönemin FETÖ'cü polisleri tarafından gerçek delil gösterildi ve 17 Aralık kumpasının düğmesine basıldı. FETÖ'cü polislerin emniyetten temizlenmesi sonrası gerçek ortaya çıktı. 1 Ağustos 2013'te Huricane Electric'e ait bilgisayardan 12 kez yapılan ihbarın içeriğinin Gana Altın konusuyla ilgili olduğu tespit edildi.

SARRAF'IN 17 ADAMI DAHA GÖZALTINA ALINDI!
Sarraf hakkında yürütülen soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 17'ye yükseldi. Regaip A. ile birlikte çalışan bir kişinin, Regaip A, Mustafa H. ve Sinem A.'nın FETÖ'cü olduğunu belirterek, söz konusu kişilere görevden alınan FETÖ'cü polislerin getirdikleri evrakları ABD'ye götürdüğünü söylediği öğrenildi.