Kumpas davasını çökertecek itiraf

Sarraf’ın Eylül 2016'da cezaevindeyken yaptığı bir telefon görüşmesinde, "yalan söylemezsem beni bırakmayacaklar” dediği ortaya çıktı. ABD’deki yargı tiyatrosunu çökertecek itiraf cezaevindeki telefon kayıtlarında yer alıyor.

Giriş Tarihi 04 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 05 Aralık 2017, 00:25
Kumpas davasını çökertecek itiraf

İÇİNDEKİLER

ABD'deki FETÖ iş birliğiyle hazırlanan kumpas davası gün geçtikçe çöküyor. Türkiye'ye ekonomik olarak köşeye sıkıştırmak isteyen küresel çete, FETÖ'cü militanların başlattığı 17/25 Aralık darbe girişimini ABD'ye taşıdı. Hakan Atilla'nın sanık olarak yer aldığı davada Rıza Sarraf'ın ise nasıl itirafçı yapıldığı ortaya çıktı.

DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK SES KAYDI
Rıza Sarraf'ın davanın seyrini değiştirecek ses kayıtları ortaya çıktı. Rıza Sarraf'ın 15 Eylül 2016 tarihinde dayısı Ahad Khabbaz Tamimi telefonda görüştüğü ve dayısına "Eğer ABD'de hapsedilmişsen çıkmak için ya yalan söyleyeceksin ya da kurtulabilmek için işlemediğin suçları kabul edeceksin" dediği mahkeme tutanaklarına girdi.

ABD'deki kumpas davada tutuklanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları; söz konusu ses kaydını New York Güney Bölge Hakimi Richard Berman'a mektupla sundu.

"SARRAF YALAN İFADE UYDURDU"
Yargıç Richard Berman'a yazılan mektupta Atilla'nın avukatlarının, 15 Eylül 2016'da Sarraf ile Ahad isimli bir şahsın telefon görüşmesine yer verildi.

Hakan Atilla'nın avukatlarının dediğine göre Sarraf, Eylül 2016'da cezaevindeyken yaptığı bir telefon görüşmesinde, "cezaevinden çıkmak için ya da daha az ceza almak için yalan söylemek zorundayım" diye söylediği ortaya çıktı. ABD'deki yargı tiyatrosunu çökertecek itiraf cezaevindeki telefon kayıtlarında yer alıyor.

Atilla'nın avukatları ise bu durumun, "Sarraf'ın yalan ifade vermeye razı olduğunu gösteriyor" dedi.


Atilla'nın avukatları tarafından hakim Berman'a sunulan mektuptaki ilgili bölüm: