Baba Zarrab aileyi İran'a kaçırdı

New York'taki global kumpas davası sonrasında şirketlerinin içini boşaltmaya ve Dubai'ye kaçma planı yapan Reza Zarrab'ın, şimdi de ailesinin baba Zarrab tarafından İran'a kaçırıldığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 04 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 04 Aralık 2017, 10:59
Baba Zarrab aileyi İran’a kaçırdı

İÇİNDEKİLER

ABD'nin İran yaptırımlarını deldiği için New York'ta tutuklanan fakat dava başlamadan sanık pozisyonundan tanık pozisyonuna geçen Reza Zarrab'ın Türkiye'deki şirketlerinin içi apar topar boşaltıldı; ailesi kaçmak için harekete geçti.

YARDIMCILARIYLA YAZIŞTI
Gerçekler Zarrab'ın asistanlarının, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle gözaltına alınmasıyla anlaşıldı.

Önce Reza Zarrab'ın Türkiye'deki şirketlerinin pasifize edildiği öğrenildi. Yapılan aramalarda da dava başlamadan önce tutuklu olduğu halde Zarrab'ın yardımcılarıyla yazıştığı görüldü.

DUBAİ'DEN EV BAKTIRDI
Yazışmalarda serbest kalacağını düşünen Zarrab'ın, bir asistanına kendisi için Dubai'de yeni bir yaşam kurmak adına hazırlık yapmasını istediği öğrenildi.

AİLESİ DE İRAN'A KAÇTI
Bu arada Zarrab ailesinde sadece Reza'nın değil, anne ve babası Şebnem ve Hüseyin Zarrab'ın; ayrıca kardeşi Muhammed Zarrab'ın da 'gelecek planı' yaptığı belirlendi. Şebnem ve Hüseyin Zarrab Eylül ayında İran'a gitti. Ertesi ay da kardeşi Muhammed İran'a geçiş yaptı.