PKK -ABD ortak yapımı

PKK’yı kamufle etmek için kurulan SDG’nin üst düzey yöneticisi Talal Silo, ABD ve PKK arasındaki tüm kirli ilişkiyi anlattı: SDG sadece bir isim. PKK’ya silah verilmesi için kurulan bir tiyatro...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2017 Güncelleme 03 Aralık 2017, 01:38
PKK -ABD ortak yapımı

İÇİNDEKİLER

Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın paravan kuruluşu SDG'den kaçan Talal Silo, ABD'nin silah yardımlarının iç yüzünü anlattı. Silo, ABD'nin SDG'ye teslim etme görüntüsü altında PYD/PKK'ya çok büyük miktarda ağır silah verdiğini ve nerede nasıl kullanıldığını denetlemediğini anlattı. İşte Silo'nun açıklamaları:



SDG sadece bir isim. Başka bir şey değil. Biz maaş dahil her şeyi YPG'den alıyoruz. SDG'nin kuruluşunun asıl nedeni ABD'dir. ABD yönetimi Kürtlere silah vermek istiyordu. SDG'nin kuruluş ilanı sadece bir tiyatroydu.

ABD liderliği, Kürtlere ve PKK'ya verdi. Terörle mücadeleden bahsettiler ancak baktık ki ABD yönetimi ve Şahin Cilo arasında yapılan anlaşmayla terör örgütü DEAŞ'lıların kaçakçılığı yapılıyor.

Tüm fikirler Brett McGurk tarafından ortaya atılıyordu. Rakka operasyonu sırasında McGurk, Arap Koalisyonu adında bir güç kurulmasını istedi.

Obama döneminde bize kullanılmış silah da geliyordu, bazıları kullanılamaz haldeydi. Trump gelince zırhlı araçlar gelmeye başladı.

Silahlar için talep listesi oluşturuyorduk. Listeyi Şahin Cilo (Kırmızı kategoride ve başına 4 milyon TL ödül konan PKK'lı) sunuyordu. Verilen silahlar basına yansımazdı. Ne tür silahların verildiğinin bilinmesi istenmezdi.

SDG'yi, ABD tarafı yönetiyor aslında. Seçimler yapılsa da hepsi tiyatro. Şahin Cilo'yu herkes biliyor. İşlerin başında bu şahıs var. Yardımcısı Kahraman'dı. Bu da PKK yöneticilerindendir. 3 numaralı yetkili bendim.

Cilo başkan olsa da kendisinden üstte bir otorite var. Bu kişi Bahoz Erdal. Bahoz da talimatları Kandil'den yani Sabri Kök'ten alıyor. Erdal, Kandil'e atanınca yerine Nureddin Sofi geldi. Cilo'ya talimatları bu veriyor. Cilo ile (yardımcısı) Kahraman sadece lider takımda.