FETÖ’nün kolejine ‘devir kamuflajı’

FETÖ’nün kamuoyunu yanıltmak için Arnavutluk’ta işlettiği Turgut Özal Koleji’ni, yine örgüte yakın olan Hollanda’daki bir şirkete devrettiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 02 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 02 Aralık 2017, 09:23
FETÖ’nün kolejine ‘devir kamuflajı’

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün, Arnavutluk'taki Turgut Özal Koleji'ni Hollanda merkezli örgüte yakın "BF Cooperatief UA" şirketine devrederek kamuoyunu yanıltmaya çalıştığı ortaya çıktı. Ele geçen belgeye göre, başkent Tiran'daki kolejin hissedarlarından Davut Hancıoğlu, Yakup Arslan, Adnan Hoşoğlu ve Rahmi Tozduman'ın 6 Mart 2017'de yaptıkları toplantıda, kolejin hisselerinin BF Cooperatief UA şirketine devredilmesine karar verildi. Şirketin genel müdürü Mustafa Üstüner de, alınan kararın Milli Ticaret Merkezi'ne tescil ettirmesi ve gerekli işlemlerin takibiyle görevlendirildi. BF Cooperatief UA şirketinin sahibi Fahri Özçelik'in, FETÖ'nün Hollanda'daki yapılanmasında rol alan Hollanda Genç İş Adamları Federasyonu'na üye olduğu biliniyor.

1993'TE BAŞLADILAR
Arnavutluk'ta FETÖ bağlantılı Gülistan Vakfı'nın 1993'te kurulmasıyla faaliyete başlayan örgüt, ülke genelinde eğitim kurumları işletiyor. Başkent Tiran'daki "Mehmet Akif" ve "Turgut Özal", İşkodra'daki "Hasan Rıza Paşa" ve Dıraç'taki "Turgut Özal" ilköğretim okulları ve liseleri ile yine Tiran'daki Memorial International School, örgütle bağlantılı eğitim kurumları olarak ön plana çıkıyor. Katarlı bir yatırımcı tarafından 2011'de Tiran'da kurulan Kanada Teknoloji Enstitüsü, yapılan görüşmeler sonucunda, Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmişti..