Özkök, utanmasa Atatürk'ü aşağılayacak

Atatürk'ün ilk kez ortaya çıkan fotoğrafları dikkat çekti. Atatürk'ün sandaletle çekilen fotoğrafını Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ü rahatsız etti, köşesine taşıdığı fotoğrafla Atatürk'ü eleştiren Hürriyet yazarı neredeyse sandalet giydi diye Atatürk'ü aşağılayacak...

Giriş Tarihi 30 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2017, 09:59
Özkök, utanmasa Atatürk’ü aşağılayacak

İÇİNDEKİLER

Son zamanlarda cinsellik e aldatma üzerine yazdığı garip yazılarla gündeme gelen Aydın Doğan'ın tetikçisi ve Hürriyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök bugün de Atatürk'ü diline doladı. Atatürk'ün ilk defa ortaya çıkan fotoğraflarından birinde sandalet giydiğini gören Özkök, Atatürk'ün bu halini beğenmedi.

UTANMASA ATATÜRK'Ü AŞAĞILAYACAK
1937 yılında Florya Köşkü'nde çekilen bir fotoğrafı köşesine taşıyan Özkök, "Takım elbisenin altında bu sandaletler doğrusu bildiğim, hayran olduğum Atatürk tarzına pek uygun değil. Yani 'Ahh giymeyecektin Paşam bunları' diyeceğim türden bir ayakkabı bu." ifadesini kullanarak utanmasa sırf sandalet giydi diye Atatük'ü aşağılayacak.

ATATÜRK'ÜN İLK KEZ YAYINLANAN FOTOĞRAFI
Suna ve İnan Kıraç Vakfı, ilk baskısını 1998'de gerçekleştirdiği 'Fotoğraflarla Atatürk' kitabını, bu yıl tekrar okuyucuyla buluşturdu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1906 yılından ölümüne kadar olan süreci belgeleyen 'Fotoğraflarla Atatürk' kitabı, büyük liderin askeri ve siyasi kariyerine odaklanıldı.



SANDALET GİYDİĞİ HALİ
Atatürk'ün hiç görmediğimiz bu fotoğraflar arasında, 'hiç görmediğimiz halleri' de yer aldı. Bir fotoğrafta Ata'nın beyaz çorap giydiği ve ayakkabı yerine sandaleti tercih ettiği görülüyor.