Madde madde FETÖ-CIA kumpası

ABD’nin sözde bağımsız yargısı New York’ta çadır mahkemesi kurdu. Savcısı, hakimi, bilirkişisi, medyası FETÖ’cü olan davanın iddianamesi de FETÖ'cülerin yalanlarından oluşuyor.

Giriş Tarihi 30 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2017, 09:14
Madde madde FETÖ-CIA kumpası

İÇİNDEKİLER

New York'taki çadır mahkemesinde FETÖ'cü savcıların ortaya sundukları sözde deliller arasında 17 Aralık kumpasında FETÖ teröristlerinin Türkiye'de montajladığı tapeler var.

Bu tapelerin orjinalleri ortada yok. ABD yargısının bunları nasıl teslim aldığı da belli değil ve bu kesinlikle açıklanamıyor.

FETÖ tapeleriyle ilgili bir diğer soru işareti, bunlar ne zaman-nerede kaydedildi, konuşanlar kimler, belli değil. Ve bunların da hiç biri izah edilemiyor.

Hatta FBI, söz konusu tapelere nasıl ulaşıldığına adam gibi yanıt veremeyince, FETÖ'yü aklamak için "biz dinledik" bile dedi.

New York'taki bu ilginç davada 17 Aralık 2013'te Türkiye'deki kumpası yapan bazı FETÖ'cü polislerin de tanık olacağı duyuruldu.

Duruşmalara ABD'deki FETÖ teröristleri yoğun ilgi gösteriyor, salon her gün FETÖ'cülerle dolup taşıyor.

ABD sözde Türkiye'nin İran ambargosunu deldiğini sorguluyor.
Türkiye'nin İran'la ticareti yasal çerçevedeydi, ambargo kesinlikle delinmedi.
Sadece ABD'nin çıkarlarına uymadı çünkü Türkiye, İran'la BM kuralları içerisinde ticaret yaparken ABD'nin uluslararası finans sisteminde yaklaşık 100 milyar dolarlık açık oluştu, işte davanın tek gerekçesi bu.

Peki Amerikalılar bugün New York'ta neyi yargılıyor?
17 Aralık 2013'teki FETÖ'nün yargı yoluyla darbe girişimi bugün New York'ta bu garip mahkemeyle karşımıza çıkmış durumda.

Kumpasın her detayı düşünülmüş. Mesela dava New York'un güney bölgesinde açıldı. FETÖ'nün silahlarından biri olan ABD'li Yahudi senatör Chuck Schumer'in etkin olduğu bölge burası.

Davayı başlatan isim savcı Preet Bharara. 21 ay önce davanın başına geçtiğinde FETÖ'cüler bayram etmişti zaten kısa sürede Bharara'nın FETÖ irtibatı ortaya çıktı.

ABD Başkanı Trump müdahale edip Bharara'yı görevden alınca devreye FETÖ işbirlikçisi senatörler girdi ve dosya Bharara'nın vekiline bırakıldı.

Dava yine FETÖ'ye çok yakın bir isim olan hakim Richard Berman'a teslim edildi. Berman 17 Aralık 2013'teki kumpasta Türkiye'deydi, FETÖ'cülerle ortak konferans yapıp, FETÖ yayın organlarına röportaj verip, 17 Aralık kumpasını savunmuştu.

Davanın iki bilirkişisi var. İkisi de FETÖ'cü. Jonathan Schanzer ile Mark Dubowitz. Bunlar FETÖ'cülerle ortak hareket ediyor. İkisi de ABD'de bir çok kez FETÖ organizasyonlarına katıldı.

FETÖ'cü bilirkişi Jonathan Schanzer, 15 Temmuz darbe girişiminden yaklaşık 1 ay sonra 12 Ağustos'ta FETÖ'cülerin de katıldığı bir konferansta, "Sarraf bu davanın tanığı olacak" demişti. Yani bilirkişi, davada bugün yaşananları tam 15 ay öncesinden bilebiliyordu.

Davanın medyası da FETÖ'cü. New York Times başından beri davanın sözcülüğünü yapıyor. Hatta sosyal medya hesabından Türkçe haberler bile veriyor. FETÖ elebaşının sık sık bu gazetede makale yazdığını da hatırlamakta fayda var.

Uluslararası hukuk kurallarına göre ABD, Türkiye'deki bir meseleden dolayı bir Türk vatandaşını ABD'de yargılayacaksa, bunun delillerini Türkiye'den resmi kanallarla talep etmesi gerek. Bunun adresi de Adalet Bakanlığı.

Ancak ABD'deki sözde yargı bunu yapmadı. Adalet Bakanlığı yerine FETÖ'cülerle irtibata geçip, 17 Aralık 2013 kumpasının sahte, yalan, düzmece kağıt parçalarını, delil diye dava dosyasına koydu.

Davanın iddianamesi FETÖ teröristlerine ait yalanlar. 17 Aralık 2013 kumpasında FETÖ'cülerin uydurduğu sahte belgelerle oluşturduğu iddianame bugün New York'ta bu davada karşımızda.

FETÖ iddianamesini ABD'deki FETÖ'cü sözde yargı mensuplarına ulaştıran kişi ise CHP'nin eski milletvekili. Şu an o da Amerika'da hem bilirkişilerle hem de FETÖ'cülerle çok yakın temasta olan, onlarla aynı vakfın üyeliğini yapan biri.

CHP'li bazı milletvekilleri Türkiye'de şunu savunuyor, eğer 17 Aralık Türkiye'de yargılansaymış, ABD'de böyle bir dava açılmazmış.

ABD'deki sözde yargı da bunu iddia ediyor.
Çünkü ABD hala Türkiye'ye adalet getirme palavrasında ısrarlı, FETÖ'cüler bu işin içerisinde, maalesef bazı CHP'liler ise bu palavralara inanıyor.
17 Aralık Türkiye'de yargılanamazdı çünkü bir terörist kumpasıydı.

4 yıl önce bertaraf ettiğimiz bir saldırı bugün ABD'de FETÖ işbirliğinde yine karşımıza dikildi.

4 yıl önce Türkiye'de yapamadıklarını şimdi ABD'de yapmaya kalkıyorlar.

Şu iki soruyu sormakta yüzde yüz fayda var.
Derdi İran ambargosunun delindiğini ispat etmek olan bir davada, 17 Aralık kumpasının teröristler eliyle hazırlanmış yalan belgeleri ne diye konuşulsun?

Nasıl oluyor da derdi İran ambargosu olan bir davanın A'dan Z'ye tüm unsurları FETÖ olabiliyor?

TAHA DAĞLI/HABER7