FETÖkopi!

FETÖ’nün 17/25 Aralık’ta kullandığı sahte raporu ABD’ye götürüp dava açılmasına zemin hazırlayan CHP’li eski vekil Erdemir ve firari banka murakıbı Osman Zeki Canıtez için yakalama kararı çıktı. Suçlama ise casusluk

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2017 Güncelleme 29 Kasım 2017, 02:13
FETÖkopi!

İÇİNDEKİLER

ABD'de Türk vatandaşlarına yönelik açılan davaya sahte delil ve belge götürdüğü tespit edilen, firari Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP'li eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararda, ABD'deki Rıza Sarraf soruşturmasını başlatan savcı Joon H. Kim'in tanık olarak ismini bildirdiği şüphelilerin, casusluk suçu işlediği belirtildi. Süreç şöyle işledi:

SAHTE RAPORLA DAVA AÇILDI
Rıza Sarraf davası dosyasında, 28 Ocak 2014 tarihli sahte bir rapor yer aldığı tespit edildi. Söz konusu rapor ABD'de açılan davaya zemin teşkil etti. Bu raporun eski CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ile Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez tarafından ABD'ye götürüldüğünün ortaya çıkması üzerine adli makamlar harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi, ABD'ye usulsüz ve sahte belge taşıyan 2 isim hakkında yakalama kararı çıkardı.

CHP'li Aykan Erdemir ve halen firari olan Canıtez'in casusluk suçunu işlediği ifade edilen kararda, 2 şüphelinin devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etmelerinden, amacı dışında kullanmalarından ve hileyle çalmalarından ötürü Türk Ceza Kanunu'nun 326-1 maddesini ihlal ettikleri ve casusluk suçu işledikleri belirtildi. Kararda, Erdemir ve Canıtez'in, "FETÖ/ PDY'nin 17-25 Aralık yargısal darbe girişimin başarıya ulaşamaması üzerine, ABD tarafından yeniden yürürlüğe konulan aynı kurgu/planın işbirlikçiliğini yürüten ve bu minvalde hazırladığı dosya içerisinde örneği bulunan 28 Ocak 2014 tarihli sözde sahte raporu yurtdışına götürerek NewYork Bölge Mahkemesi'ne ulaştırmak suretiyle yargılamada delil olarak kullanılmasını sağladıkları" ifadesi yer aldı.

Mahkeme kararında ayrıca, Aykan Erdemir ile Osman Zeki Canıtez'in 24 saat içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesi, bu sürede hazır edilemezlerse yakalandıkları yerin başsavcılığında SEGBİS vasıtasıyla ifadesinin alınması istendi.

​BYLOCK'ÇU, 25 ARALIK BİLİRKİŞİSİ...
ABD'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında devam eden yargılamada tanık listesinde ismi bulunan ve "FETÖ üyesi olmak" suçundan firari olarak aranan Osman Zeki Canıtez'in, ByLock kullanıcısı olduğu ve 25 Aralık soruşturmasında bilirkişi olarak görev yaptığı da belirlendi. Canıtez'in ByLock'a ilk giriş tarihi ise 3 Eylül 2014 olarak saptandı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Bankalar Yeminli Murakıbı firari Osman Zeki Canıtez'in adı en son, ABD konsolosluk görevlisi Metin Topuz ile ilgili soruşturma dosyasında geçti. FETÖ'cü firari savcı Celal Kara'nın Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez'e rapor hazırlattığına dikkat çekilen dosyada o raporun, FETÖ'cü polis müdürleri aracılığı ile ABD irtibat görevlisi Metin Topuz'a teslim edildiği ve Topuz tarafından ABD'ye ulaştırıldığı belirtilmişti.