ABD, Türkiye'yi Türk Akımı'yla tehdit etti

Türkiye'yi ekonomik olarak köşeye sıkıştırmak isteyen ABD, asıl niyetini gün geçtikçe üst düzeyden itiraf ediyor. Türkiye'nin, Rusya'dan S-400 alımı, ABD'nin isteği doğrultusunda Suriye'de terör devleti kurulmasına izin vermemesi ve Rusya ile yapılan ortak ticaret ABD'yi iyice saldırgan hale getiriyor. Kumpas davasıyla Türkiye'yi ekonomi üzerinden ambargo altına almak isteyen ABD'den itiraf gibi bir açıklama daha geldi. ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı McCarrick, Rusya'nın Türkiye'ye uzanacak ikili doğalgaz boru hattı projesi Türk Akımı'na karşı olduğunu söyleyerek tehdit etti.

Giriş Tarihi 29 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2017, 01:13
ABD, Türkiye’yi Türk Akımı’yla tehdit etti

İÇİNDEKİLER

Dışişleri bakan yardımcılarından olan McCarrick bugün yaptığı açıklamada, Rusya'dan Almanya'ya gidecek olan Nord Stream II doğalgaz boru hattının inşa edilmeyeceğini söyledi.

Reuters'in haberine göre, yetkili, Nord Steam II hattının, Rus hükümetinin Ukrayna'dan Avrupa'ya ulaşan boru hattının yönünü değiştirerek, Ukrayna'yı aldığı geçiş ücretinden mahrum bırakmak için düşündüğü siyasi bir proje olduğunu belirtti.

McCarrick, Rus doğalgaz şirketi Gazprom ile Avrupalı alıcılar arasında anlaşmaya varılırsa, Avrupalı şirketlerin Amerikan yaptırımlarına maruz kalma ihtimali öncesinde, hattın "çizgilerini" incelemeleri gerekeceğini söyledi.