Casus Topuz’un kripto ‘alo’ları fake hattan!

FETÖ casusluğundan tutuklanan ABD Konsolosluğu çalışanı Topuz’un kendini gizlemek için örgütle telefon görüşmelerini konsoloslukta görevli Murat Atanur adına kayıtlı bir hattan yaptığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2017, 09:11
Casus Topuz’un kripto ‘alo’ları fake hattan!

İÇİNDEKİLER

FETÖ soruşturmasında örgüt üyeleriyle irtibatı tespit edilen ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz, çıkarıldığı mahkeme tarafından 'casusluk' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 17/25 Aralık yargı darbesi girişiminin mimarları FETÖ'den tutuklu dönemin İstanbul Mali Suçlarla Mücadele şube Müdürü Yakup Saygılı ile yoğun şekilde görüşen ve emniyetteki odasına girerken görüntüleri ortaya çıkan Topuz'un örgüt adına yaptığı çalışmalar ve telefon görüşmeleri deşifre oldu.

HENÜZ ADI ORTADA YOKTU
Akşam'ın haberine göre Topuz'un telefon kayıtlarını inceleyen polis, numaranın konsolosluk çalışanı Murat Atanur adına kayıtlı olduğu belirlendi. FETÖ'nün 25 Aralık kumpasıyla ilgili yürütülen soruşturmada tespit edilen bu telefon trafiğinin iddianameye de yansıdığı ancak o dönem Topuz adının henüz ortaya çıkmadığı için soruşturmanın seyrinin yeniden değiştiği öğrenildi.

14 GÜN ÖNCE GÖRÜŞMÜŞ
Soruşturma kapsamında konsolosluk çalışanı Murat Atanur adına kayıtlı 0532 231 9... telefonu kullanan Metin Topuz'un eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Nitelikli Dolandırıcılık Büro Amiri Mehmet Akif Üner'in, 17 Aralık darbe soruşturmasından 14 gün önce 3 Aralık 2013 günü telefonla görüşme yaptığı ortaya çıktı. Aynı gün 4 kez aralıklarla yapılan görüşmenin ardından aynı numarayla yine dönemin eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı da, yoğun görüşme yapmış. Çakallı, Metin Topuz kullandığı Atanur adına kayıtlı bu numarayla 17 Aralık'taki ilk kumpasın ardından da görüşmeye devam etmiş.

17-25 KUMPAS DAVASINA DA IŞIK TUTACAK
Metin Topuz'un toplam 120 kez yurt dışına çıkış yaptığı tespit edilirken, kullandığı Murat Atanur adına kayıtlı cep telefonunun dökümleri 17-25 Aralık Kumpas davasına ve ABD'deki bağlantılarına da ışık tutacak.

İŞTE TESPİT EDİLEN TELEFON GÖRÜŞMELERİ
Telefon görüşmeleri bunlarla da sınırlı değil; Bylock kullandıkları tespit edilen polisler Muhittin Özbaşı, Emrah Kocatepe, Akın Yılmaz, Cengiz Malbeleği, Salih Çimen, Hüseyin Işıldak, Arif Aksu, Emrah Kocatepe, Özcan Bulduk, Ömer Faruk Eroğlu, Salih Güldallı da yine Topuz tarafından aynı numaradan aranmış.