Roman vatandaşların Umre heyecanı

AK Parti'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çanakkale'den umreye giden 25 Roman vatandaş, dönüşte Lapseki İskelesi'nde, dualarla karşılandı.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 27 Kasım 2017, 15:09
Roman vatandaşların Umre heyecanı

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin sorumluluk projesi kapsamında Çanakkale merkez, Lapseki ve Biga ilçelerinde yaşayan 25 Roman vatandaş, umreye gönderildi. Umre dönüşü kafile, Lapseki İskelesi'nde, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz ve aileleri tarafından karşılandı. Araçtan inen kafiledekiler, kendilerini karşılayan Turan'a teşekkür etti.

Konuşma yapan Turan, "Allah umrenizi kabul etsin. Dualarınızı kabul etsin. Hamdolsun Çanakkale, Biga ve Lapseki'den 25 kardeşimizi, büyüğümüzü umreye gönderme imkanı bulduk. Bu kardeşlerimizin büyük çoğunluğu hanımefendi, 6'sı ise erkek. Orada, bu ülkenin birliğine, dirliğine dua ettiğinizi biliyoruz.

Orada Cumhurbaşkanımızın sağlığına ve sıhhatine dua ettiğinizi biliyoruz. Bu ülkenin bayrağı yere inmesin diye dua ettiğinizi biliyoruz. Allah şahsınıza ve milletimize olan dualarınızı kabul etsin. Kim ne derse desin kim ne yaparsa yapsın bu ülkede 80 milyonun kardeşliği baki olacak.

Romanı ile Kürdü, Lazı, Çerkeziyle biz Türk milletiyiz ve bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Umreden gelen kardeşlerimizin hurmasını ve zemzemini İnşallah Cumhurbaşkanımıza teslim edeceğiz" dedi.