Hodri meydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki programında Kemal Kılıçdaroğlu’na sert çıktı: “Tayyip Erdoğan’ın yurt dışında herhangi bir bankada 1 kuruş parası varsa, bunu ispat etsin. İspat ettiği anda Cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağımın garantisini veriyorum. Bunu ispat edemeyen Kemal, acaba o makamında duracak mı? O da bana taahhüdünü versin...”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2017 Güncelleme 27 Kasım 2017, 02:01
Hodri meydan

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında İstanbul Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı. Burada bir konuşma yaptı. "Kadına şiddeti insanlığa ihanet olarak ilan etmiş bir Cumhurbaşkanı sıfatıyla diyorum ki, bu ihanetin içine giren herkes cezasını çekmelidir" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklendi. Erdoğan şöyle devam etti: "Bu zat aynı aslı astarı olmayan yalanlar üretir. Geçtiğimiz günlerde meclis kürsüsünden iftiraları sıraladı. Çocuklarım, kardeşim, eniştem, dünürüm, eski özel müdürüm, yurt dışına milyonlarca dolar para göndermiş. Daha önce de benim 3 milyar dolar param olduğunu iddia etmişti. Medyada sosyal medyada yurtiçi ve yurtdışında bu iftiralar sürekli döndürülüp duruyor. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Tayyip Erdoğan'ın yurt dışında 1 kuruş parası varsa, herhangi bir bankada, bunu ispat etsin. İspat ettiği anda Cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağımın garantisini veriyorum. Bunu ispat edemeyen Kemal acaba o makamında duracak mı? O da bana taahhüdünü versin.

KADINLARA HAVALE...
Bu zâtı 1990'lı yıllardan millete yaka silktirdiği günlerden beri tanırız. Bir yaşına girmeyen torununu SGK'lı yaptığı günlerden tanıyoruz. Dün SSK'yı batırdı, şimdi CHP'yi batırıyor. Biz bunların seviyesine inmeyeceğiz, hakkımızı hukuk yoluyla aramaya devam edeceğiz. Manevi tazminat davasını 1.5 milyon lira talep ediyoruz açtık. Şu ana kadar bu zâtın iddia ettiği gibi, milyoner olamadık belki ama bu zattan aldığımız tazminatlar sayesinde heralde olacağız. Sizleri ve kamuoyunu böylesine can sıkıcı bir mesele ile meşgul ettiğimiz için üzgünüz. Biz cevap vermedikçe sanıyorlar ki, korkuttuk, iftiralar iz tutuyor, sanıyorlar ki doğru yoldayız. Cevaplarını vermedikçe bu tür iftiraları çıtayı sürekli yükselterek devam ettireceklerini biliyoruz. Bu zâtı kadınlara havale ediyorum. Kadınlarımızın bu zâta kendilerine ettiği hakaret sebebiyle gerekli cevabı vereceklerine inanıyorum."